MSI Katana 17 B13v şarjı 100 olmuyor

Yumse

Femtopat
Daha fazla  
1 ay önce MSI Katana 17 B13v aldim bilgisayarin şarjı 100 olmuyor. Kapalıyken bile şarjda bırakmama rağmen actigimda pil seviyesi hala 91 de kalmisti. 3 4 gün önce de 94'dü bir türlü 100 olmuyor şarja takılı oynuyorum herhangi bir düşme vs olmuyor, pil koruma modu açık mı bilmiyorum ondan kaynaklı olabilir mi?
RTX 4070, i7-13700H, adaptör 200W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni modellerde çoğu ürün böyle. 90-95 sonrası şarj olmaz. %100 olsa bile arkada hafif uygulama çalışsa bile %98-95 düşer. Kafaya takacak bir şey değil. Zamanla zaten %100 şarj olur. HWiNFO'ya da AIDA64 baksanız durum değişmez. Batarya sağlığı %100 görünür. Çok takıntılıysanız BIOS kurcalayın. MSI BIOS neredeyse hiçbir markada yok. Muhtemelen ayarı olabilir! Diğer seçenek MSI Center içinden batarya kalibrasyonu yapabilirsiniz. (şu aşama da gerek yok bence.)

Yeni modellerde çoğu ürün böyle. 90-95 sonrası şarj olmaz. %100 olsa bile arkada hafif uygulama çalışsa bile %98-95 düşer. Kafaya takacak bir şey değil. Zamanla zaten %100 şarj olur. HWiNFO'ya da AIDA64 baksanız durum değişmez. Batarya sağlığı %100 görünür. Çok takıntılıysanız BIOS kurcalayın. MSI BIOS neredeyse hiçbir markada yok. Muhtemelen ayarı olabilir! Diğer seçenek MSI Center içinden batarya kalibrasyonu yapabilirsiniz. (şu aşama da gerek yok bence.)
Evet öğlen şarja taktım ve 100 oldu sıkıntı yok cevapladigin icin tesekkur ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı