VMware USB Wi-Fi adaptörünü görmüyor

Selamlar. Windows 11 olan ana makinemde VMWare ile bir sanal Windows 11 daha çalıştırdım fakat USB Wi-Fi adaptörüm Tenda U1 listede çıkmasına rağmen üstüne tıklanmıyor yani sanal makineye entegre edemiyorum.

IMG_20251124_124741.jpg

Denediklerim;

Aygıtı devre dışı bıraktım olmadı.
USB port ayarlarını 2.0 3.0 yapmama rağmen yine olmadı.

Cihaz ana makinede gayet sağlıklı bozuk değil yardım edebilecek var mı?

Hostta internet varsa sanal makineye passtrough eder vmware. Ben pro kullanıyorum ama player da benzer ayarlar vardır diye düşünüyorum, sanal makine ayarlarından Network > NAT alın veya Bridge.

Derdiniz eğer sanal makine içinde Wi-Fi kullanıp farklı ağa bağlanmaksa böyle bir destek yok.

Hostta internet varsa sanal makineye passtrough eder vmware. Ben pro kullanıyorum ama player da benzer ayarlar vardır diye düşünüyorum, sanal makine ayarlarından Network > NAT alın veya Bridge.

Derdiniz eğer sanal makine içinde Wi-Fi kullanıp farklı ağa bağlanmaksa böyle bir destek yok.
Aynen hocam adaptörü komple ana makineden izole edip sanal makineden wifi ye bağlanmak istiyorum böyle bi ayar veya bu ayarı sunan vm yok mu?

Sorunun temeli ana makineden wifiye bağlı olmadığım için mi paylaşamıyorum?

VMware sadece ağları briged olarak mı sunuyor yani bu bağlamda?

Aynen hocam adaptörü komple ana makineden izole edip sanal makineden wifi ye bağlanmak istiyorum böyle bi ayar veya bu ayarı sunan vm yok mu?

Sorunun temeli ana makineden wifiye bağlı olmadığım için mi paylaşamıyorum?

VMware sadece ağları briged olarak mı sunuyor yani bu bağlamda?
Wi-Fi passtrough yapılamıyor, örnek olarak host makinede Wi-Fi kullansanız bile sanal makinede bu kablolu bağlantı olarak gözükür. Vmware tarafında veya Windows üzerinde bunu yapmanın bir yolu yok ancak Linux'da KVM tarafında olabilir fakat emin değilim.

Bridge kullandığınız vakit hosttan sanal makineye SSH ile bağlanabilirsiniz, tunnel açıyor yani. NAT ise izole oluyor. Fakat sizin bahsettiniz bambaşka bir şey ve pek mümkün olduğunu sanmıyorum.

Ek Wi-Fi adaptörü takılıp USB passtrough ile açabilir diye yabancı kaynaklarda yazıyor ama olur mu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı