MSI Katana 17 B13VGK-1030XTR nasıldır?

Bütçe
60000-70000

LWC

Decapat
Daha fazla  
İyi günler, Hepsiburada (sözcükte gömülü bağlantı var, inceleyebilirsiniz) adresinde 60500TL'ye MSI Katana 17 B13VGK-1030XTR'yi buldum ve almayı düşünüyourm. Önerir misiniz? MSI iyi mi? Onu sormak istedim. Eğer önermiyorsanız aşağıdaki şartları karşılayacak bir laptop alternatifi sunabilir misiniz (mümkünse linkli olarak);
  • Fiyat farkı çok fazla olmasın. Linkte eklediğim üzere 60000-70000 dolaylarında olması makbule geçer ama bütün şartları sonuna kadar karşılıyorsa fiyatı biraz aşmayı göze alabilirim.
  • Ekran kartı ve işlemcisi ortalama üstü (13. nesil i7 ve RTX4070 bandında olabilir, bunlardan daha iyi anlayan birisi daha güzel bir öneride bulunabilir elbette) olsun, RAM ve SSD çok önemli değil, zaten geliştirebilirim, kısa vadede çile çektirmesin yeterli.
  • Malzeme kalitesi iyi olsun en azından 4-5 yıl sorunsuz götürebilsin.
Bu arada bilgisayarı aldıktan sonra RAM ve SSD'sini geliştirebilirim önerilerinizde belki lazım olur diye dipnot düşeyim dedim.

Yardımınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Buyurun. Bu fiyat bandinda RTX 5000 serisi laptoplar su an mevcut. Ornegin bu verdigim linktede RTX 5060 bir TUF var. TUF'un bu laptopunun malzeme kalitesi hakkinda falan cok sey bilmiyorum ama genel anlamda TUF serisi oldukca saglam urunler sunuyor. Bunun linkini verme sebebim sadece bu fiyatta RTX 500 serisini oldugunu da gostermek icindi daha cok. 5060 ile 4070 mobile arasinda %8'lik bir performans farkinin oldugu soylenilmis benchmark sitelerinde. Oyun performansinda da 5060 sadece ortalama 8 FPS fark ile 4070 gerisinde kaliyor. 5000 serisini tercih etmenin sahsen daha uzun omurlu olacagini dusunuyorum sahsen. Ozellikle RTX serisinden tercih etme sebebiniz var mi yoksa AMD alternatiflere de acik misiniz?

Buyurun. Bu fiyat bandinda RTX 5000 serisi laptoplar su an mevcut. Ornegin bu verdigim linktede RTX 5060 bir TUF var. TUF'un bu laptopunun malzeme kalitesi hakkinda falan cok sey bilmiyorum ama genel anlamda TUF serisi oldukca saglam urunler sunuyor. Bunun linkini verme sebebim sadece bu fiyatta RTX 500 serisini oldugunu da gostermek icindi daha cok. 5060 ile 4070 mobile arasinda %8'lik bir performans farkinin oldugu soylenilmis benchmark sitelerinde. Oyun performansinda da 5060 sadece ortalama 8 FPS fark ile 4070 gerisinde kaliyor. 5000 serisini tercih etmenin sahsen daha uzun omurlu olacagini dusunuyorum sahsen. Ozellikle RTX serisinden tercih etme sebebiniz var mi yoksa AMD alternatiflere de acik misiniz?
Daha iyi sonuçlar verebilecek alternatiflere de açığım elbette.

Game Garaj markasını ilk defa duydum da kaliteli ve güvenilir bir marka mı? Malzeme kalitesi gerçekten uzun ömürlü mü?

Bu kasanın fazla ısındığı söylüyordu kullananlar hocam. Legion veya Omen 17 bakması daha iyi bence.

Daha iyi sonuçlar verebilecek alternatiflere de açığım elbette.

Game Garaj markasını ilk defa duydum da kaliteli ve güvenilir bir marka mı? Malzeme kalitesi gerçekten uzun ömürlü mü?
Güvenilir bir marka. Bu bütçedeki çoğu cihazın malzeme kalitesi benzer zaten, genellikle arka kapakları metal oluyor gerisi sert plastik. R9T model magnezyum ve alüminyum alaşımlı bir kasa, kaliteli diyebiliriz fiyatına göre.

Bu kasanın fazla ısındığı söylüyordu kullananlar hocam. Legion veya Omen 17 bakması daha iyi bence.
Demek TUF serisinin o meşhur ısınma sorunu bunda da devam ediyor...

Genel olarak Legion'u da kullanıp beğenmeyen görmedim şahsen, kesinlikle düşünülebilir. Kolay kolay arıza yapmayan bir seri. Verdiğiniz linkteki modeli henüz araştırmadım ama öyle olağanüstü bir istisna falan yoksa sağlamdır diye düşünüyorum.

Güvenilir bir marka. Bu bütçedeki çoğu cihazın malzeme kalitesi benzer zaten, genellikle arka kapakları metal oluyor gerisi sert plastik. R9T model magnezyum ve alüminyum alaşımlı bir kasa, kaliteli diyebiliriz fiyatına göre.
Magnezyum da alüminyum da hızlı ısınan maddelerdir. Arka kapakları derken ekran arkasını mı yoksa cihazın altını mı kastettiniz bilmiyorum ama her türlü ikisi de iyi değil. Ek olarak dış kasa kaliteli olsa da ben şahsen game garajın donanım kalitesini şüpheli buluyorum. Yurtiçinde malum ekonomiden dolayı ucuzluğu ile göze batarak tanınmış hale gelse de global seviyede bir marka değil. Dell gibi firmalar dahi halen daha özellikle laptop ekranlarında kusursuz iş çıkaramazken sadece yurtiçi ile sınırlı bir markanın ne kadar kaliteli olacağını bilemiyorum yani. Daha önce Dell laptoplar kullandım ve özellikle ekran bağlantıları zayıf oluyor. Game garajda da bilemiyorum yani hiç güvenmediğim için alıp kullanma riskine girmedim ama bence şüphelerim yersiz de değil. İlk aldığında harika der biraz zaman geçer klavye kusurlu çalışmaya baslar, touchpad isabetli çalışmaz, ekran kararması yaşanır falan... Lenovo Legion ve Asus TUF gibi serilerde bu tür sorunlar ciddi bir şekilde az olduğu için Gönül rahatlığıyla önerebiliyoruz.

Son düzenleme:
Demek TUF serisinin o meşhur ısınma sorunu bunda da devam ediyor...

Genel olarak Legion'u da kullanıp beğenmeyen görmedim şahsen, kesinlikle düşünülebilir. Kolay kolay arıza yapmayan bir seri. Verdiğiniz linkteki modeli henüz araştırmadım ama öyle olağanüstü bir istisna falan yoksa sağlamdır diye düşünüyorum.

Magnezyum da alüminyum da hızlı ısınan maddelerdir. Arka kapakları derken ekran arkasını mı yoksa cihazın altını mı kastettiniz bilmiyorum ama her türlü ikisi de iyi değil. Ek olarak dış kasa kaliteli olsa da ben şahsen game garajın donanım kalitesini şüpheli buluyorum. Yurtiçinde malum ekonomiden dolayı ucuzluğu ile göze batarak tanınmış hale gelse de global seviyede bir marka değil. Dell gibi firmalar dahi halen daha özellikle laptop ekranlarında kusursuz iş çıkaramazken sadece yurtiçi ile sınırlı bir markanın ne kadar kaliteli olacağını bilemiyorum yani. Daha önce Dell laptoplar kullandım ve özellikle ekran bağlantıları zayıf oluyor. Game garajda da bilemiyorum yani hiç güvenmediğim için alıp kullanma riskine girmedim ama bence şüphelerim yersiz de değil. İlk aldığında harika der biraz zaman geçer klavye kusurlu çalışmaya baslar, touchpad isabetli çalışmaz, ekran kararması yaşanır falan... Lenovo Legion ve Asus TUF gibi serilerde bu tür sorunlar ciddi bir şekilde az olduğu için Gönül rahatlığıyla önerebiliyoruz.
Global forumlarda tongfang ve uzun ömürlülük kelimelerini yan yana görseler alay konusu ederler adamı ama burada sponsorluk varmış gibi her öneri konusuna spamlanıyor maalesef. Barebone cihaz ucuzsa tercih edilir.

İkiside metal olduğu için mantıken ısınması gerekir zaten ama gövde genel olarak plastik. Ekran arkasındaki kapaktan bahsediyorum. Gövde zaten genel olarak plastik bu kasaların, bu bütçedeki çoğu cihazın gövdeside öyle. Legion tarafında alınabilecek tek bir ürün var o da 5060 13650HX modeli, onunda panelide ve donanımıda Slayer cihazlara göre geri kalıyor. Ayrıyeten bu kasaları Tongfang üretiyor, dünyanın en büyük kasa üreticilerinden birileridir kendileri. O dediğiniz sorunlar daha çok driver gibi şeyler ile kaynaklanabilir, şu an o gibi durumlar hakkında bir geri dönüş yok. Büyük ihtimallen ileride de olmaz. Global markalarda Tongfang gibi barebone üreticilerden yararlanabiliyor (HP ve Acer'ın Quanta ve Compal gibi üreticilerden yararlanması gibi.) ASUS TUF FA608 kasalar her ne kadar 15 inçlik kasalarına göre başarılı olsada onlarında soğutma konusunda mükemmel olduğu söylenemez, yeni alınmış 8940HX TUF kullanan birisi işlemcinin 96-97'ye gelmesinden bahsetmişti oyunlarda geçen. Slayer cihazlar (özellikle R9T) stantsız iken sıcak çalışsalarda (GPU ve anakart) stant kullanılması halinde ideal değerlerde çalışabiliyor. Mümkün olduğunda stant ile kullanılmasını öneriyoruz zaten. Yeni TUF 16" ile genel olarak benzer kasalar, TUF cihazları gönül rahatlığı ile önerip bu kasalarda şüpheye düşmenize şaşırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı