MSI Katana A17 AI B8VF-855XTR vs ASUS ROG STRIX G17 G713PV-LL086

emre_2280

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
İki model de kötü G17 yerine G16 bakmanız daha faydalı. Eğer 17" şart ise Katana daha iyi fakat 16" uygunsa G16 çok daha iyi bir tercih.

G17 çok sorunlu hocam. Kronik ısınma sorunu var, uğraşır durursunuz. G16 daha sağlıklı.

G17 Ryzen kullanıyor ve 17".
G16 İntel kullanıyor ve 16".
Arkadaşım Intel'in son olaylarından sonra Intel laptop tercih etmek istemediğini söyledi, zaten alacağımız şey laptop; ısınacak istesekte istemesekte.

Arkadaşım Intel'in son olaylarından sonra Intel laptop tercih etmek istemediğini söyledi, zaten alacağımız şey laptop; ısınacak istesekte istemesekte.
Isınacak istesekte istemesekte diye bir olay yok hocam. Evet ısınacak ama az ısınma ve az fan sesi var birde çok ısınma çok fan sesi + termal kısma var. Ben G16 kullanıyorum UV yaptım ve bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım. UV yapmadan önce de yaşamıyordum UV yaptıktan sonra da yaşamadım. Tabii böyle bir sorun olduğu bir gerçek.

Isınacak istesekte istemesekte diye bir olay yok hocam. Evet ısınacak ama az ısınma ve az fan sesi var bir de çok ısınma çok fan sesi + termal kısma var. Ben G16 kullanıyorum UV yaptım ve bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım. UV yapmadan önce de yaşamıyordum UV yaptıktan sonra da yaşamadım. Tabii böyle bir sorun olduğu bir gerçek.

Hocam peki bu fiyat bandında önerebileceğiniz daha iyi bir laptop var mıdır? Çünkü 1TB SSD elzem bir husus bu G16 serisini tercih etmememdeki sebeplerden biri ayrıca ekran kartı ve yenileme hızına baktığımızda G17'nin yüksek bir fark attığını görüyoruz.

Hocam peki bu fiyat bandında önerebileceğiniz daha iyi bir laptop var mıdır? Çünkü 1TB SSD elzem bir husus bu G16 serisini tercih etmememdeki sebeplerden biri ayrıca ekran kartı ve yenileme hızına baktığımızda G17'nin yüksek bir fark attığını görüyoruz.
O fark sadece teoride kalıyor. Alıp sorunsuz kullanmak istiyorum diyorsanız G16. Bende G16 ve G17 arasında kaldığım için konu açmıştım, teoride daha iyi olduğu için G17 önerildi fakat bir arkadaş ısınma sorunu yaşadığını bu sebeple laptopu kullanamadığını belirtmişti bu yüzden G16 aldım pişman değilim. Bu bütçelerde alınabilir olarak Nitro16 var.

O fark sadece teoride kalıyor. Alıp sorunsuz kullanmak istiyorum diyorsanız g16. bende G16 ve G17 arasında kaldığım için konu açmıştım, teoride daha iyi olduğu için G17 önerildi fakat bir arkadaş ısınma sorunu yaşadığını bu sebeple laptopu kullanamadığını belirtmişti bu yüzden G16 aldım pişman değilim. Bu bütçelerde alınabilir olarak Nitro16 var.

Peki hocam G16 serisi bildiğiniz üzere Intel kullanıyor ve bu yeni gen Intel işlemcilerin hali ortada o konu hakkında yorumunuz nedir?

Peki hocam G16 serisi bildiğiniz üzere Intel kullanıyor ve bu yeni gen Intel işlemcilerin hali ortada o konu hakkında yorumunuz nedir?
Ben bu sorunlar ortaya çıkmadan önce almıştım. İşlemci 175W çektiği için sorunlu işlemciler arasına giriyor fakat ben oyunlarda çökme ya da ısınma sorunu yaşamadım. Bir kere yaşadım o da benim yüzümdenmiş düzelttim. Eğer İntel istemiyorsanız Nitro 16 iyi bir tercih olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı