MSI Katana B12 laptop işlemcisi çok ısınıyor

L0CKED

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım MSI Katana B12 vgk i7 12. nesil bir işlemciye sahibim yakın zamanda termal macun değişimi yaptık. Thermal Grizzly termal macunu ile değişim yaptık. İlk günler gayet iyi ama sonrasında ısınmaya başladı. İçini açtık yeniledik yine aynı sorun. Neden böyle oldu acaba yolladıkları termal macun mı sıkıntılı yoksa ne olabilir nasıl anlarız?

Bilgisayarım MSI Katana B12 vgk i7 12. nesil bir işlemciye sahibim yakın zamanda termal macun değişimi yaptık. Thermal Grizzly termal macunu ile değişim yaptık. İlk günler gayet iyi ama sonrasında ısınmaya başladı. İçini açtık yeniledik yine aynı sorun. Neden böyle oldu acaba yolladıkları termal macun mı sıkıntılı yoksa ne olabilir nasıl anlarız?

Pump-out yapmıştır. Termal macun yerine Thermalright hellios termal ped alıp uygulayın.

Hocam öncelikle havaların ısınması tüm sistemleri etkiliyor. İkincisi macun bazen kaliteli olsa da laptoplar için uygun olmuyor, pump-out yapıyor. Bir de tabii ki sürme konusu da hassas. İmkanınız varsa başka bir macunla deneyin. Mx-6 veya Pulsar Pulwark 5gr Regular olanı tavsiye ederim. Özellikle Pulwark senelerdir kullanırım, iyi performans alırım.

Pump-out yapmıştır. Termal macun yerine Thermalright hellios termal ped alıp uygulayın.

Gidip alıp denedikten sonra paylaşacağım fotoğraflarını atarım. Birkaç saate geliyorum.

Tüm AVM'leri mağazaları gezeceğim inşallah bulurum. İstanbuldayım şu anda. Bu aldığım macunu satmıyorlardı internetten almak zorunda kalmıştım inşallah bunda da öyle bir şey yaşamam.

Bulabileceğini sanmıyorum.

Bulabileceğini sanmıyorum.

Nasıl oldu bulamadım ped MX-6 aldım inşallah olur olmazsa bilgisayarcıya bırakacağım. Güzel sürmüş müyüm?

Çekirdek 3'de bir sıkıntı var. Sorun ne olabilir ya.
IMG_20250612_192207.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20250612_184804.jpg
    IMG_20250612_184804.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250612_184815.jpg
    IMG_20250612_184815.jpg
    190,4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250612_184822.jpg
    IMG_20250612_184822.jpg
    230 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250612_190201.jpg
    IMG_20250612_190201.jpg
    329,9 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Hocam güzel sürmüşsünüz gibi görünüyor ama olmamış demek için çok erken. Macun sürdükten sonra 2 3 gün içinde yerine oturacaktır. Hemen sürer sürmez yapılan stres testi garanti bir sonuöç vermez. Benzerini ekran kartımda yaşadım. Sürdükten sonra saçma derecelere çıkarken 2 3 gün sonrasında normal değerlere döndü Eski macunu da yüzeylerden temizlerken izopropil alkol varsa elinizde onla temizlemeniz harika olur. Eğer yoksa da pandemide kullandığımız kumaş maskelerin kumaşı da çok güzel temizler macunu yüzeylerden.

Hocam güzel sürmüşsünüz gibi görünüyor ama olmamış demek için çok erken. Macun sürdükten sonra 2 3 gün içinde yerine oturacaktır. Hemen sürer sürmez yapılan stres testi garanti bir sonuöç vermez. Benzerini ekran kartımda yaşadım. Sürdükten sonra saçma derecelere çıkarken 2 3 gün sonrasında normal değerlere döndü eski macunu da yüzeylerden temizlerken izopropil alkol varsa elinizde onunla temizlemeniz harika olur. Eğer yoksa da pandemide kullandığımız kumaş maskelerin kumaşı da çok güzel temizler macunu yüzeylerden.

Hocam ben tabii rica etse hayvan gibi oyun oynuyorum bir sıkıntı çıkmasın bilgisayarda. 2-3 gün kullanırsam. 3. çekirdek 90 derecelere çıkıyor garip bir şekilde. Hani olmadı diyelim hala aynı ne yapmak gerek.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı