MSI laptop tamiri 1500 TL olması normal mi?

Ege324

Picopat
Katılım
9 Ekim 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, laptopumu gece açık bırakmıştım sabah laptop açılmıyordu, adaptörde problem vardır diye düşündüm ve tamire verdim birkaç hafta oldu. Bilgisayarcı adaptörde problem olmadığını söylemişti ve anakartı incelemeye verdi. Bugün aradığında birkaç yerin aynı anda patlak verip yandığını söyledi. Ki bu çok normal çünkü laptop aşırı tozlu ve çok fazla ram kullanan, işlemci yoran program çalışıyordu ve çok ısınıyordu. Ve bilgisayarcı parça sipariş ettiğini söyledi.

İşin garip tarafı adam 1500 TL gibi bir fiyat çıkacağını söyledi. Sadece anakart bile yansa 50 bin liralık MSI laptop nasıl bu kadar ucuza yapılabilir? Adam da sağlam yani internette 250 yorumu var hepsi çok iyi, staj falan veren bir bilgsayarcı. Fikri olan var mı?
 
Hangi parçanın değiştiğini sorun. Belki ucuz bir parçayı değiştirmiştir.
 
Belli ki fiyatı laptopun değeri üzerine değil, işçiliğinin üzerine alıyor. Tespit ve lehim yapmanın çok bir masrafı yok, sadece tespiti ve tamiri yapan kişinin işçiliğini ve muhtemelen yanan 100-200TL'lik bir transistörün veya kapasitörün fiyatını ödüyorsunuz.

Ayrıca laptop tamircilerinde genelde yığınla parça laptopu bulunur, gerekli minik lehimli elemanları onlardan temin edebiliyorlar.
 
Son düzenleme:
SMD parça değişimi yapıyordur, SMD parçalarda çok ucuz şeyler. Sadece işçilik parasını alıyordur. Bazı firmalarda o parçaları değiştirmek zor olduğundan direkt anakart değişimi teklif ediyorlar. Bu da doğal olarak pahalıya geliyor.
 

Geri
Yukarı