MSI Laptop WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR Mavi Ekran Hatası

TeknoBus

Hectopat
Arkadaşlar ekim ayında yurtdışından almış olduğum MSI P75 laptopum 2 gündür mavi ekran vermeye başladı, hata kodu WHEA_UNCORRECTABLE_ERRO. En son chkdsk /F /r komutunu girdim ve bilgisayar açılırken sürekli disk tarama yapıyor, bitirince mavi ekran veriyor. Yapmak istemiyorsanız bir tuşa basın deyince gene mavi ekran hatası veriyor. USB'ye başka bir Windows kurup komut satırından SFC /scannow ve chkdsk işlemlerini yeniden yaptım ancak işe yaramadı. Minidump dosyalarımı paylaşıyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın hocam 2 yeni dump dosyası daha ekledim linke, ancak tecrübelerinize dayanarak tahmini olarak siz hangi parçada sorun olduğunu düşünmektesiniz? İşlemci diyebilir miyiz? Onu test edebileceğim bir program varsa test edeyim.

Anakart nedenli de olabilir, sadece işlemci diyemeyiz.

Test edebileceğin bir program var mı bilmiyorum.

O zaman dump dosyası bize net bir bilgi vermiyor anladığım kadarıyla. BIOS güncellemek çözüm olabilir mi? BIOS veya USB'ye bağlıyken hiç mavi ekran yemedim çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet uzunca bir sure hata almamistim. Ne zamanki adobe premiere pro kurmaya çalışıyorum, pat gidiyor gene mavi ekrana, dostlar hicbir fikri olan yokmudur

CPU'yu yük altına sok.
Aida 64 kur sistem kararlılık testi çalıştır.
Hocam 10 dakika test yaptim. Sicaklik degerlerim 80 civarlarinda kaldi. Ayni modelin normal termal macunlu versiyonlari 90 kusurde çalışıyor. Hicbir hata sikinti vermedi. Ama ne zaman adobeyi yuklemeye çalışıyorum. Çat diyor gidiyor. Bilgisayarı kapatip açınca da 1 kere mavi ekran yiyor sonra açılıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…