Msi live update 6 BIOS üncelleme sorunu

rukA

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sistemime mflash yolu ile BIOS güncellemeye çalıştım. Ancak flashdisk içerisindeki dosyayı BIOS bir türlü görmedi. 2 farklı biçimlendirilmiş flashdiskte denendi sonuç aynı.

Bu şekilde halledemeyince Msi live update 6 programı ile BIOS'u güncellemeye karar verdim. Eksik sürücüleri tarattıktan sonra güncel BIOS dosyasını buldu, indirdim ve kurmaya başladım.

Sorun şuradaki kurulum işlemi halen devam ediyor. Ne yazık ki internetten araştırdığımda Msi 'a 6 programına güvenmeyin gibi yazılarla karşılaştım yabancı forumlarda.

Aynı konudan şikayetçi olan çok kişi var.

Peki şimdi ne yapmam gerek, kurulum hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Defalarca Msi live update programı ile Bios güncelledim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bios güncellerken arkaplanda hiçbir programın açık olmaması lazım A.V.'de buna dahil. Kurulumu başlattıktan sonra CMD ekranı gelmesi lazım veya ekran donuk bir şekilde kalabilir, Hiçbir Ekran çıkmayabilir yaklaşık olarak sistem hızınıza bağlı olma koşuluyla 1-2 dakika sonra otomatik Restart etmesi lazım.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Aradan 1 saat gibi bir süre geçmesinin ardından bilgisayarı kendim yeniden başlattım. Herhangi bir güncelleme olmamış. Anakartta da bir sıkıntı olmadı.

Bu konuda yapılan düzenleme üzerinden ban cezası veren moderatör arkadaşa da şikayetimi belirtmek istiyorum.

"Msi la 6 programına güvenmeyin" gibi bir cümle yazımın içinde geçiyordu. Kısaltmalar küçük harfle yazılamaz gibi bir gerekçeyle 1 günlük ceza yedim. Peki ban cezasını verip yazdığım cümleyi "Msi 'a 6 programına güvenmeyin" şeklinde düzenlemesi biraz garibime gitti. O da insan, yanlış yazım yapabilir fakat benim küçük bir hata yüzünden 1 saat, 2 saat vb. değil de 1 günlük ceza almam insanı gerçekten forumdan soğutabiliyor.

Konu başlığımın "üncelleme sorunu" şeklinde düzenlenmesi de ayrı konu. Belki başka bir moderatör düzenlemiştir.

Aynı konuda iki kez moderatör yazım hatasını gördüğümden bunu dile getirmek istedim. Teşekkürler...

Moderatör arkadaşlardan rica etsem bu cvbımı konu yapabilirler mi? Çünkü şu an internete girebileceğim telefondan başka bir cihaz bulunmuyor. Az önce msi live update ile bios güncelleme taraması yaptırdım. Güncelleme olduğunu gösterdi ve ben de toplu yükleme diya en sağda bulunan butona tıkladım. En son bana sistemin yeniden başlayacağını ve bir moda ( şu an hatırlamıyorum) gireceğini söyledi. Live update in tarif ettiği gibi bir bios güncelleme programı çıkmadı ( in windows seçeneği gibi bir seçenek gelmedi sadece yukarıda anlattığım yeniden başlatma ve adını bilmediğim bir moda gireceğinden bahsetti bende otomatik yükleyecek herhalde diye evet dedim. Sistem yeniden kapandı ancak hiçbir kıpırtı yok.) Anakartım ve ekran kartım msi. Sistemim imzamda yazıyor. Şu an pc debug ledlerin hiçbirini yakmadan çalılıyor gösteriyor ancak ekrana görüntü gelmiyor. İnşallah büyük bir sorun yoktur. Lütfen yeni konu açabilir misiniz moderatörler. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı