Çözüldü MSI M100R ARGB kontrolcüsü bozuldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
19
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
MSI MAG Force M100R bilgisayar kasasına sahibim. Son 2-3 gündür fanların renkleri saniyelik şekilde alakasız renklere geçip geri düzeliyor, ışıklar gidip geri geliyor, kendi kendine mod değiştiriyor. Bugün bu durum iyice arttı ve artık dikkat dağıtıcı duruma geldi. Kasayı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve bu kadar kısa sürede kontrolcünün bozulması çok garip geldi.

Kontrolcüyü garantiye gönderme süreci nasıl işliyor? Tüm kasayı mı, yoksa sadece kontrolcüyü mü gönderiyoruz? Eğer tüm kasayı göndermemiz gerekiyorsa hiç uğraşmayıp kontrolcüyü değiştirmek istiyorum.

Anakartımda ARGB desteği mevcut ama sadece 1 adet ARGB portum var, 4 adet ise ARGB fan var. Hiç kontrolcü gibi bir şey takmayıp, ARGB portunu tıpkı fan çoğaltıcılar gibi çoğaltamaz mıyım? Hem de sadece ARGB kontrolcüyü besleyen koskoca SATA kablosunu modüler güç kaynağımdan tamamen çıkarmış olurum.

Çözüm
Çoklayıcı önerisi olan var mı? Güç beslemesi olmayıp, sadece anakarttaki portu çoğaltan bir şey varsa daha iyi olur. Kontrolü anakartım üzerinden sağlayacağım için kontrolcüye ihtiyacım yok, anakarttaki ARGB portunu çoğaltmam lazım.

Böyle bir çoklayıcı buldum. Bunun girişini anakarttaki ARGB portuna taksam, çıkışlarına da ARGB fanları taksam senkronize bir şekilde çalışırlar mı?

Sorunu çözdüm!
Geç saatlerde durumu kafaya taktım ve kasayı bir yatırayım dedim. Kasanın içini açtım ve öncelikle sıkıntılı ARGB kontrolcüsünü tamamen devre dışı bırakacaktım, fanların kablolarını kontrolcüden sökerken kablolarında ek soketler fark ettim. Üzerlerinde kapaklar vardı.

Bu soketlerin ARGB için olduğunu anladım. Fanlardan bir tanesindeki soketi anakartımın ARGB bağlantısına taktım, ardından diğer fanları da birbirlerindeki bu soketlere ekleye ekleye tüm fanları zincirleme olarak birbirine bağladım. Ardından kasayı açtığımda tüm fanların ışıkları sorunsuz bir şekilde yandı, hepsi anakartımdan sinyal alıyorlar.

Çoklayıcı vb. alma masrafından kurtulduğuma ve sırf o kontrolcünün güç beslemesi için tuttuğum koca SATA kablosunu modüler güç kaynağımdan tamamen söküp kasayı ferahlattığıma çok seviniyorum, bunu en başta fark etseydim o kontrolcüyü daha kasayı ilk aldığımda aradan çıkarırdım :)

Akşam saatlerinde ServisPoint'e de bir e-posta atmıştım. Bakalım ona nasıl bir geri dönüş yapacaklar, geri dönüş yapılırsa konuya ekleyeceğim.
MSI kasaların kontrolcülerince hep öyle sorunlar var bende de aynı kasa vardı RGB'ler yanmayı bırakmıştı kontrolcünün SATA güç kablosunu çıkar tak yapınca düzeliyordu son zamanlar hiç yanmıyordu zaten bilgisayarı yükselteceğim diye sattım yeni kasa aldım.

MSI kasaların kontrolcülerince hep öyle sorunlar var, bende de aynı kasa vardı RGB'ler yanmayı bırakmıştı kontrolcünün SATA güç kablosunu çıkar tak yapınca düzeliyordu, son zamanlar hiç yanmıyordu zaten bilgisayarı yükselteceğim diye sattım yeni kasa aldım.
Ben de birkaç yazı okudum, aynı kasanın kontrolcüsü ile sıkıntı yaşayanlar vardı. Kasayı satmak istemiyorum çünkü boyutu olsun, tasarımı olsun severek aldım. Kontrolcüyü garantiye yollayabiliyorsak yollamak istiyorum ancak tüm kasayı isterlerse gönderemem. Garanti süreci hakkında bilginiz var mı?

Çoklayıcı önerisi olan var mı? Güç beslemesi olmayıp, sadece anakarttaki portu çoğaltan bir şey varsa daha iyi olur. Kontrolü anakartım üzerinden sağlayacağım için kontrolcüye ihtiyacım yok, anakarttaki ARGB portunu çoğaltmam lazım.

Böyle bir çoklayıcı buldum. Bunun girişini anakarttaki ARGB portuna taksam, çıkışlarına da ARGB fanları taksam senkronize bir şekilde çalışırlar mı?

Sorunu çözdüm!
Geç saatlerde durumu kafaya taktım ve kasayı bir yatırayım dedim. Kasanın içini açtım ve öncelikle sıkıntılı ARGB kontrolcüsünü tamamen devre dışı bırakacaktım, fanların kablolarını kontrolcüden sökerken kablolarında ek soketler fark ettim. Üzerlerinde kapaklar vardı.

Bu soketlerin ARGB için olduğunu anladım. Fanlardan bir tanesindeki soketi anakartımın ARGB bağlantısına taktım, ardından diğer fanları da birbirlerindeki bu soketlere ekleye ekleye tüm fanları zincirleme olarak birbirine bağladım. Ardından kasayı açtığımda tüm fanların ışıkları sorunsuz bir şekilde yandı, hepsi anakartımdan sinyal alıyorlar.

Çoklayıcı vb. alma masrafından kurtulduğuma ve sırf o kontrolcünün güç beslemesi için tuttuğum koca SATA kablosunu modüler güç kaynağımdan tamamen söküp kasayı ferahlattığıma çok seviniyorum, bunu en başta fark etseydim o kontrolcüyü daha kasayı ilk aldığımda aradan çıkarırdım :)

Akşam saatlerinde ServisPoint'e de bir e-posta atmıştım. Bakalım ona nasıl bir geri dönüş yapacaklar, geri dönüş yapılırsa konuya ekleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı