Çözüldü MSI MAG 100R ön paneldeki mikrofon ve kulaklık girişi çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cmanager

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Yeni topladığım bilgisayarımda kasanın arkasındaki çıkıştan ses alıyorum fakat ön üstteki Mic'in ve Audio out çalışmıyor. HD Audio kablosu harici bu 2 çıkış için ayrı bir kablo mu var acaba kasada dün bakamadım? Driver olarak ne kurmam gerekiyor? Anakartım B560 Torpedo. Anakart sürücülerini de kurdum. Kurmam gereken I/O sürücüleri midir yoksa? Realtek HD Audio Console açıp ayarlar yapabiliyorum ama dün sonuç alamadım. Bugün sakin kafayla BIOS'ta AC97 seçilmesi gerektiğini okudum, doğru mudur? Ayrıca kasadan gelen kablolara tek tek bakacağım sanmıyorum ama eğer ki varsa onu takınca düzelmesi gerek yoksa da bu kez sorun yazılımsal olmalı. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Kulaklık ayırıcıyı takıp birkaç deneme yaptım ve sorunsuz çalıştığını deneyimledim. Sorun da çözülmüş oldu. Yardımlarınız için teşekkürler.
Kasayı kendiniz kurduysanız eğer ön USB port kısmına ait kabloları anakartta doğru yere taktınız mı kontrol edin bir daha önce yaşadığım bir durum.

Kabloları kontrol et istersen aynı kasaya sahibim bende.
HD-Audio harici (çoklu kablo) kablo görememiştim ama akşam eve gidince anca bakarım.
Kasayı kendiniz kurduysanız eğer ön USB port kısmına ait kabloları anakartta doğru yere taktınız mı kontrol edin bir daha önce yaşadığım bir durum.
Hocam kasayı kendim kurdum. Öndeki fanlar çalışıyor, onların bağlanlatılarını yaptım. Üstteki USB 3'lerin de soketi vardı taktım sorunsuz çalışıyor. Ayrıca üstünde HD Audio yazan 9-10 pinli kabloyu da taktım. Hoparlörü kasanın arkasına takınca ses alıyorum. Ama öndeki kulaklık kısmına takmadım onu da deneyeyim iyi aklıma geldi. Benim istediğim mikrofonu kullanabilmek aslında. Tüm kabloları tekrar kontrol edeceğim, Ama hd audio'yu yanlış takma şansı yok, bir pin boş. Bunun haricinde öndeki I/O mikrofon için ayrı bir kablo var ise muhtemelen ondandır ama sanmıyorum böyle bir kablo olsun.

Dediğine göre bağlantılarla sıkıntı yok peki mikrofonu takınca sağ alt köşede belirdi mi hiçbir şekilde okumuyor mu sen eve geçince kulaklığı da tak bir öyle dene belki mikrofon bozulmuştur

Dediğine göre bağlantılarla sıkıntı yok peki mikrofonu takınca sağ alt köşede belirdi mi hiçbir şekilde okumuyor mu sen eve geçince kulaklığı da tak bir öyle dene belki mikrofon bozulmuştur
Kasanın arkasına takınca her seferinde sağ altta dediğin seçenek çıkıyor. Fakat ön panele takıp çıkarınca herhangi bir bildirim, uyarı çıkmıyor. Mikrofon takılı değil diyor. Mikrofon bozuk olamaz çünkü daha yeni ps4te konuşmuştum. O kulaklık olmayınca kulaküstü bir kulaklık vardı onu taktım yine tık yok. Takıldı diye uyarı verse anlarım, güç almıyor gibi görünüyor. Var mı başka önerin ?

Vallahi dostum ne bileyim ben de kendim topladım kasayı ilk denemem de her şey düzgün çalıştı belki kasayla alakalı bir durumdur yapamazsan iade et yenisini yollasınlar.

Vallahi dostum ne bileyim ben de kendim topladım kasayı ilk denemem de her şey düzgün çalıştı belki kasayla alakalı bir durumdur yapamazsan iade et yenisini yollasınlar.

HD Audio çıkarıp taktım, kulaklık ses çıkışını alabiliyorum fakat mikrofonda tık yok şimdilik. Onu da çözeceğiz inşallah Ne yaptım da düzeldi? HD Audio Console'dan çıkışı kulaklığa verip HD Audio kablosunu çıkarıp taktım. Mikrofonu test ediyorum da ses gelmiyor ama gelecek

Son düzenleme:
sorun çözüldü mü? ve nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…