MSI MAG 244F monitör sizce iyi mi?

• Konuyu başlatan Ryze0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 169
Bütçe
4500
İyi mi diye kullanan birisi varsa sormak istedim oda yok sanırım.
Genellikle aldığı şeyin kötü olduğunu söyleyen insan zor bulunur hocam. Ya kendinisini avutur, yada ondan kurtulur genellikle. Benim MSI G244F E2'de yaşadığım gibi.

İyi mi diye kullanan birisi varsa sormak istedim oda yok sanırım.

Kötü bir monitör olduğu için kimseye önermiyoruz ve kimsede almıyor. Üzgünüm.

Kötü bir monitör olduğu için kimseye önermiyoruz ve kimsede almıyor. Üzgünüm.

Ürünün birkaç satış platformundaki yorumlarına baktım alan neredeyse herkes çok memnun 5 üzerinden 4.8 yıldız almış genelde alanların hepsi de 5 yıldız vermiş neye göre kötü bir monitör yorumunu yaptınız anlayamadım?

Ürünün birkaç satış platformundaki yorumlarına baktım alan neredeyse herkes çok memnun 5 üzerinden 4.8 yıldız almış genelde alanların hepsi de 5 yıldız vermiş neye göre kötü bir monitör yorumunu yaptınız anlayamadım?

AOC'ye göre, ViewSonic'e göre kötü. Daha iyileri var.

Üstelik daha ucuza.

Çoğu insan bu rehberde attığım şeylerin hiçbirini bilmiyorlar:

Sizin gibi kağıt verilerine bakarak: "200Hz yenileme hızı, 1000:1 kontrast, 350 Nit parlaklık, %90 DCI P3. Güzel monitörmüş." diye alıyorlar. Ellerinde bunu teyit edecek yada bunu ölçecek bir alette olmadığı için farkında değiller, iyi mi kötü mü? En fazla başka monitör varsa onun karşılaştırırlar, oda eski tip TN panel ise ozaman yeni aldıkları altın olur.

Biz ise bu tarz insanlar yaptığı ölçüm sonuçlarına göre yorum yapıyoruz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI ne demiş? %91 Adobe RGB, %96 DCI P3.
Kaç çıkmış?
1763742215863.png

%77 ve %78.

MSI ne demiş? 300 Nit parlaklık ve 1000:1 kontrast.
Ne çıkmış?
1763742261287.png

380 Nit parlaklık ve 1050:1 kontrast ama... %100 parlaklıkta kullanacak haliniz yok. %50 altı değerlerde ise %860'ın altına inmesi çok sıkıntı. Derseniz: "%100'e kullanırım." kör olursunuz, 380 Nit cidden yüksek. Büyük ihtimalle %25 civarı kullanacaksınız ve 770:1 kontrast ile çöp bir siyah tonu olucak.

Monitörün kötü olmasının olayı bu.

AOC'da ise durum şöyle:
1763742409676.png

%85 Adobe, %96 DCI P3

303 Nit parlaklık ile 1497:1 kontrast:
1763742450971.png

Daha düşük değerleri belli değil ama deneyim ettiğim kadarıyla benzer siyah tonları oluyor genede.

Bunları geçtim, Marka değeri'de var. AOC ile MSI karşılaştırılamaz bile. Garanti desteğinde olsun, kalite olsun, üretim amaçları olsun. MSI mouse, kulaklık klavye her şey üretirken AOC sadece monitör üretip oraya odaklanıyor. MSI düşünüldüğü kadar iyi olsa her monitör önerilerinde görürdük.

Bunları geçtim, Marka değeri'de var. AOC ile MSI karşılaştırılamaz bile. Garanti desteğinde olsun, kalite olsun, üretim amaçları olsun. MSI mouse, kulaklık klavye her şey üretirken AOC sadece monitör üretip oraya odaklanıyor. MSI düşünüldüğü kadar iyi olsa her monitör önerilerinde görürdük.
MSI'ın da sağlam modelleri vardır ve zamanında önerdikte. AOC'un da çöp monitörleri vardı ve kronik sorunlu. Hatta aynı paneli kullanan MSI ve AOC monitörlerde vardı. İkiside aynı ekrana sahipti ve ikiside kronik sorunluydu.

Şahsen markayı umursamam hocam. Model muhimdir. İsterse Samsung, HKC, LG ve Avrupa birliği birleşip monitör yapsın. Model kalitesi önemli.

MSI'ın da sağlam modelleri vardır ve zamanında önerdikte. AOC'un da çöp monitörleri vardı ve kronik sorunlu. Hatta aynı paneli kullanan MSI ve AOC monitörlerde vardı. İkisi de aynı ekrana sahipti ve ikisi de kronik sorunluydu.

Şahsen markayı umursamam hocam. Model muhimdir. İsterse Samsung, hkc, LG ve Avrupa Birliği birleşip monitör yapsın. Model kalitesi önemli.

Genelleme yaptım hocam. Tabii AOC'nin kronik dediğimiz modelleride oldu zamanında MSI'ın önerdiğimiz modelleride oldu ancak, genel olarak AOC MSI'dan daha üstün bir marka bence.

Genelleme yaptım hocam. Tabii AOC'nin kronik dediğimiz modelleride oldu zamanında MSI'ın önerdiğimiz modelleride oldu ancak, genel olarak AOC MSI'dan daha üstün bir marka bence.
MSI'a nazaran daha uzun yıllardır bu piyasadalar, doğru. Genede gün gelir devran döner.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı