MSI MAG 600DN vs BitFenix BPA 700

Bekoeko

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk defa sistem topluyorum.
MSI MAG 600dn ve BitFenix bpa 700 watt arasında kaldım. İkisi de aynı fiyat fakat BitFenix PSU alınır mı? Bilemedim size sormak istedim.

Sistemde RX7600 ve Ryzen 5 5600 kullanacağım.

Arkadaşlar ilk defa sistem topluyorum.
MSI MAG 600dn ve BitFenix bpa 700 watt arasında kaldım. İkisi de aynı fiyat fakat BitFenix PSU alınır mı? Bilemedim size sormak istedim.

Sistemde RX7600 ve Ryzen 5 5600 kullanacağım.

İkisi de berbat modeller. Tam bütçen nedir?

@Loud Beğenmedimi neye göre attınız çok merak ettim. İki modelde grup regulasyon kullanıyor. Bu bile alınmaması için büyük bir sebep. A-DN serisi MSI'ın en rezil serisi.

İkisi de berbat modeller. Tam bütçen nedir?

@Loud beğenmedimi neye göre attınız çok merak ettim. İki modelde grup regulasyon kullanıyor. Bu bile alınmaması için büyük bir sebep.

Ne regulasyonu? Kullandığım bir modeldi hiçbir şekilde sorun çıkarmadı çok hesaplı bir modeldi ben kullandığım için yorum yapmıyorum bilmeden bir şey yazma.

Ne regulasyonu? Kullandığım bir modeldi hiçbir şekilde sorun çıkarmadı çok hesaplı bir modeldi ben kullandığım için yorum yapmıyorum bilmeden bir şey yazma.
Hocam daha psunuzdaki devre elemanlarını bilmiyorusunuz? İnternette tonlarca test var. Ben mi bilmeden konuşuyorum yoksa siz mi bilmeden konuşuyorsunuz?

Hocam daha psunuzdaki devre elemanlarını bilmiyorusunuz? İnternette tonlarca test var ben mi bilmeden konuşuyorum yoksa siz mi bilmeden konuşuyorsunuz?

Regulasyon ne alaka? anlatırmısın ? Saçmalamışsın sen, buraya devre elemanımı yazdın sen sanki? Gelip bilgi vereceğine insanlarla tartışıyorsun anca bu bütçeye göre zaten uçak alamazsın ya da arkadaş NASA bilgisayarı toplamıyor kardeşim.

Regulasyon ne alaka? anlatırmısın ? Saçmalamışsın sen, buraya devre elemanımı yazdın sen sanki? Gelip bilgi vereceğine insanlarla tartışıyorsun anca bu bütçeye göre zaten uçak alamazsın ya da arkadaş NASA bilgisayarı toplamıyor kardeşim.
"Regülasyon ne alaka?" demişsin, senin PSU'ya "devre elemanı" muamelesi yapman zaten olaydan ne kadar bihaber olduğunu gösteriyor.
Bak şimdi iyi dinle: PSU’larda voltaj regülasyonu, yük altında voltajın sabit kalmasını sağlayan en temel özelliklerden biridir. Yani sen 12V istediğinde, sistem yük altındayken hâlâ 12V alabiliyorsan, regülasyon sayesinde alıyorsun. Bu da PSU’nun kalitesini belirleyen temel faktörlerden biridir.

Yoksa her PSU watt yazar ama iş yük binince voltaj düşer, sistem çöker. Senin çok da önemsemediğin o "regülasyon", sistem kararlılığı için olmazsa olmaz bir unsurdur. Hele ki hassas bileşenlerle çalışıyorsan.

Ayrıca birine laf çakmadan önce PSU test metodolojilerinden, ripple’dan, transient response’dan haberin var mı? Yok. Üstüne bir de “uçak alamazsın, NASA bilgisayarı toplamıyorsun” gibi tamamen alakasız bir argümanla konuşmayı basitleştiriyorsun. Burada konu bütçe değil, doğru bilgi.

Mesele NASA değil, stabil çalışan sistem. O yüzden önce oku, öğren, sonra gel tartış. PSU kalitesi sadece watt değil, voltaj regülasyonu, koruma devreleri, verimlilik ve bileşen kalitesiyle ölçülür. Bütçesi düşük olan da düzgün regülasyon ister, çünkü sistemin çöp gibi çökmesini kimse istemez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı