MSI MAG B550M Mortar anakart boot ışığı yanıyor

ebrrlker

Femtopat
Daha fazla  
Yeni toplamış olduğum sistemde ilk açtığımda Boot ışığı yandı. BIOS kaynaklı olduğunu düşünerek yeni sürümü indirdim ve anakartta ki ışık söndü. Bellek hızımı 3000'e çıkarttım ancak belleğimi takıp Rufus ile Windows'u yüklemeye çalıştığımda belleğimi okumadı. Daha sonra ctrl+alt+delete yaparak F11 ile açmak istediğimde artık önüme herhangi bir sayfa çıkarmıyor. Boot ışığı da tekrar yanmaya başladı. Bütün kabloları kontrol ederek tekrar takıp çıkarttım ancak işe yaramıyor. Sadece BIOS ekranında işlem yapabiliyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Sistemim
İşlemci: AMD Ryzen5 5600X
Anakart: MSI MAG B550M Mortar Wi-Fi
Ekran Kartı: Sapphire RX 5500XT Pulse
RAM: Corsair Vengeance LPX (2x16)
SSD: Samsung EVO Plus 500GB
PSU: Corsair CV650 80+bronz

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni toplamış olduğum sistemde ilk açtığımda Boot ışığı yandı. BIOS kaynaklı olduğunu düşünerek yeni sürümü indirdim ve anakartta ki ışık söndü. Bellek hızımı 3000'e çıkarttım ancak belleğimi takıp Rufus ile Windows'u yüklemeye çalıştığımda belleğimi okumadı. Daha sonra ctrl+alt+delete yaparak F11 ile açmak istediğimde artık önüme herhangi bir sayfa çıkarmıyor. Boot ışığı da tekrar yanmaya başladı. Bütün kabloları kontrol ederek tekrar takıp çıkarttım ancak işe yaramıyor. Sadece BIOS ekranında işlem yapabiliyorum. Sizce sorun ne olabilir?
Sistemim
İşlemci: AMD Ryzen5 5600X
Anakart: MSI MAG B550M Mortar Wi-Fi
Ekran Kartı: Sapphire RX 5500XT Pulse
RAM: Corsair Vengeance LPX (2x16)
SSD: Samsung EVO Plus 500GB
PSU: Corsair CV650 80+bronz

BIOS olarak 7C94v154(Beta version) kurduysanız bunun yerine 7C94v14 kurabilir misiniz?

İkisi için de kurup denedim ancak işe yaramıyor. Şu an 7C94V14'te. Ayrıca kart taktığım usb bellekleri ve hard diski de okumuyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı