Çözüldü MSI Mag B550M Mortar anakart ile ARGB kasa kontrol edilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar,

Cooler Master Masterbox MB520 ARGB kasaya sahibim. ARGB çıkışlarını bağlamak için Mystic Light Sync desteği var fakat MSI B550M Mortar anakartımda bu özellik bulunmamakta.

Anakartın inceleme sitesine girdiğim zaman Support > Utility kısmına gidiyorum ve Dragon Center ile Mystic Light'ı kontrol edebileceğimi gösteriyor. Ayrıca YouTube'da da şöyle bir içerik bulunmakta;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlatılan şekilde Mystic Light Sync'i kullanma imkanım var mıdır?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Videoyu izlemedim ama anakartınızda ARGB bağlantısı mevcut. Kasa fanlarının ARGB kabloları bir çoklayıcıda birleşiyor olmalı, çoklayıcının tekli ucunu anakartınızdaki JRAINBOW pinlerine takarsanız kullanabilirsiniz.

Düzenleme: Videoyu şimdi izledim. Evet, yapabilirsiniz. Tek fark bu kasadaki çoklayıcı biraz daha gelişmiş, sizinki sadece kabloları çokluyor.
Videoyu izlemedim ama anakartınızda ARGB bağlantısı mevcut. Kasa fanlarının ARGB kabloları bir çoklayıcıda birleşiyor olmalı, çoklayıcının tekli ucunu anakartınızdaki JRAINBOW pinlerine takarsanız kullanabilirsiniz.

Düzenleme: Videoyu şimdi izledim. Evet, yapabilirsiniz. Tek fark bu kasadaki çoklayıcı biraz daha gelişmiş, sizinki sadece kabloları çokluyor.

Çözüm
Anakartınızda JRAINBOW başlığı yoksa ARGB ışıklandırmaları yazılım üzerinden kontrol edemezsiniz.

Üzerinde JRAINBOW pinleri bulunuyor.

Videoda da o şekilde izledim. MSI, ASUS olan kabloyu JRAINBOW pinlerine bağlayınca kontrol edilebiliyor idi.

Üzerinde jraınbow pinleri bulunuyor.

Videoyu izlemedim ama anakartınızda ARGB bağlantısı mevcut. Kasa fanlarının ARGB kabloları bir çoklayıcıda birleşiyor olmalı, çoklayıcının tekli ucunu anakartınızdaki jraınbow pinlerine takarsanız kullanabilirsiniz.

O zaman arkadaşın yazdıklarını uygulayın.

ARGB portlarınn MSI tarafındaki karşılığı JRAINBOW pinleri oluyor.
Ekran görüntüsü 2020-11-23 163051.jpg

Küçük diagramda anakart üstündeki yerler de işaretlenmiş şekilde attım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı