MSI MAG B650 Tomahawk için RAM önerisi

EXPO olduğundan sorun çıkarmaz.
Xmp ve expo fark etmiyor. İkiside ram profili. Kendim xmp ile 6400mhz kullanıyorum. Expo desteği yok.

Xmp ve expo fark etmiyor. İkiside ram profili. Kendim xmp ile 6400mhz kullanıyorum. Expo desteği yok.
Şans işi. XMP olup da uyumsuzluk çıkarma olasılığı da var. O yüzden XMP alıncaksa QVL'e bakıp alınmalı. Çünkü şansa bırakmaktansa denenip çalıştığı görülen XMP RAM'ler daha mantıklı olacaktır.

Şans işi. XMP olup da uyumsuzluk çıkarma olasılığı da var. O yüzden XMP alıncaksa QVL'e bakıp alınmalı. Çünkü şansa bırakmaktansa denenip çalıştığı görülen XMP RAM'ler daha mantıklı olacaktır.

EXPO almakta şans işi. EXPO alıp sorun yaşayanlarda var. EXPO RAM'lerin stabil çalışacağının garantisi yok.
Mesela.

Son düzenleme:
EXPO almakta şans işi. EXPO alıpta sorun yaşayanlarda var.
Mesela.
Attığınız konuda RAM'lerde sorun olması muhtemel.

Attığınız konuda RAM'lerde sorun olması muhtemel.

İstesem bir sürü böyle hata alan bulurum. Örnek vermek için attım. EXPO kesin çalışır diye bir kaide yok. Kaynak varsa bu konuyla alakalı bakabilirim ama. Ben EXPO ile sorun yaşayan kullanıcılar görüyorum çünkü.

İstesem bir sürü böyle hata alan bulurum. Örnek vermek için attım. EXPO kesin çalışır diye bir kaide yok. Kaynak varsa bu konuyla alakalı bakabilirim ama. Ben EXPO ile sorun yaşayan kullanıcılar görüyorum çünkü.
Bende görüyorum fakat EXPO profilinden kaynaklı olmuyor genelde. Ya RAM sorunlu oluyor yada yüksek MHz'lerde oluyor. 7000+ EXPO RAM'lerde sorun çıkabiliyor ama sweet spot'taki RAM'lerde genelde çıkmıyor.

Bende görüyorum fakat EXPO profilinden kaynaklı olmuyor genelde. Ya RAM sorunlu oluyor ya da yüksek MHz'lerde oluyor. 7000+ EXPO RAM'lerde sorun çıkabiliyor ama sweet Spot'taki RAM'lerde genelde çıkmıyor.

Dediğiniz gibi xmp/expo RAM'ler çok yüksek hızda sıkıntı çıkarabiliyor. Anakart ve işlemcinin bellek kontrolcüsü çıkabileceği frekansı etkiliyor. 6000MHz sweet spot herhangi bir xmp/expo RAM'in sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Hatta bellek kontrolcüsü kötü değilse 6400MHz'ye kadar sorun yapmaması lazım.

Eskisi kadar sorunlar çıkmıyor artık. 7000MHz ve üstü frekans RAM alınacaksa EXPO daha mantıklı bir seçim olabilir. Hatta bu kadar hızlı RAM alınacaksa QVL listesine bakmak bile mantıklı geliyor bana.

Tabii kullanacağı anakart X870 Hero gibi bir şey ise listeye bakmaya gerek bile kalmaz. 7000MHz 1:2 mod ve 6400MHz 1:1 mod olayını da sayarsak 6400MHz almak daha mantıklı bir seçim. Sonuç olarak 6400MHz'ye kadar RAM alınacaksa XMP alınmasında sakınca yok diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı