Rehber MSI MAG Forge 100M/100R/101M fan ve ışıklandırma bağlantıları

Aa doğru ya öyleymiş.
Hayallerim yıkıldı :(
"Bu kontrol işlerini anakart üzerinden de yapabilirsiniz, fanlar Sync destekliyor.
Ancak şöyle bir şey var, 100r kasasının kontrolcüden anakarta giden MB Sync kablosu var iken m serisi kasalarda bu yok. Yani m serisi kasalardaki kontrolcüyü aynı zamanda anakarta bağlamak için çoklayıcı olarak kullanamıyorsunuz. Fanların RGB ucundan çıkan ek kabloyu anakartınıza direkt bağlamanız lazım, onun için de anakartınızda bulunan port sayısına bağlı olarak çoklayıcı gerekebilir."

Anakartım biraz eski model. (MSI B150 GAMING m3) haliyle RGB/ARGB desteklemiyor. Bu durumda "MB Sync" kablosu olan 100R'ı sırf bu nedenle alsam da ben bu fanların renklerini yani ARGB özelliğini anakart üzerinden ( yani sanırım MSI Mystic Light uygulaması) üzerinden kullanamayacağım.

Doğru mu anladım ki?
 
Son düzenleme:
@Mithat Berhan 100M'den almayı düşünüyorum. Anakartımda 1 adet SYS_FAN portu var (4 pinlik). Haliyle 100Mdeki fanları kullanabilmek için bir çoklayıcıya ihtiyacım var. Fakat aklıma bir şey takıldı. Rehberin ilk sayfalarında önermiş olduğunuz Akasa Flexa çoklayıcısınyla toplamda 3 adet fan çıkışı elde edebiliyoruz, bunlardan sadece 1'i 4 pin PWM desteğine sahip, diğer 2'si ise 3 pin ve PWM desteği yok diye biliyorum. 100M kasasının fanlarının hepsi(öndeki RGB olanlar) 4 pin diye biliyorum. Çoklayıcıdaki 3 pin çıkışlarını, fanlardaki 4 pinlik girişlere nasıl takacağız? Takılır mı daha doğrusu? Eğer takılıyorsa herhangi bir problem oluşturur mu? Bayağı kafama takıldı, cevaplarsanız çok sevinirim.
 
3 pin fanlardaki PWM sinyali kopyaladigi için 3 pin. Kontrol pinindrn biri eksik ki kullanılabilir.

Alternatif istersen ID colling ve Arctic fan çoklayıcı var iş gören.
Yani 4 pin fan kablosunu 3 pinlik çoklayıcıya da taksam PWM sinyali ile o 3 pin de kontrol edebiliyor. Doğru mu anlamışım hocam?
 
Doğru gibi evet.
Hocam nasıl yani doğru "gibi"? Yanlış anlamayın lütfen, sadece biraz fazla heyecanlıyım. Kasayı bugün sipariş edeceğim. Kasanın fanları 4 pin, çoklayıcının da 3 pin olmasına rağmen tüm fanları kontrol edebilecek miyim? "Gibi" demeniz kafamı allak bullak etti😅

Biraz darladım gibi oldu, kusura bakmayın 😅
 

Geri
Yukarı