MSI Mag Forge 100M Kasa Fanları Çalışmıyor

erdemeye

Hectopat
MSI Mag Forge 100M kasa aldım geçen hafta. Bugün kurulumu yapıldı. Ama bir sorun oluştu. Kasanın önünde bulunan 2 adet fan çalışmıyor. Egzoz fanında bir sıkıntı yok o çalışıyor. Ama öndeki fanların RGB aydınlatmaları aktif olmasına rağmen dönmüyor. Ne yapmam gerek anlamadım artık yardımcı olur musunuz?

Diğer fanları denediniz mi peki, çalışıyor mu diye?
Diğer fanları SYS Fan'a taksak bile çalışmadı.
Hocam anakartınız nedir? Mümkünse fotoğraf atabilir misiniz?
Anakartı çekmek istesem de şu an kasa içerisinde kurulu olduğu için fan bağlantılarını yaptığımız yerleri gösteremiyorum.
Hocam, nasıl bir çoklayıcı. Üzerinde SATA veya Molex beslemesi var mı? Bunu yapmanız gerekir.
Molex çoklayıcı aldık ekstra olarak. Kasanın arkasında zaten bir adet kontrolör var.
Hocam ayni kasayı Mayıs ayında almış ve ayni sorunu yaşamıştım. Hic bir şekilde ön fanlar çalışmıyor arka fan ise çalışıyor durumdaydı. Ben de iade ettim. Tavsiyem iade etmeniz olacak muhtemelen kasa fanları sorunlu.
Forumda araştırırken sizin mesajınızı görmüştüm evet. Ama kasayı iade etmem demek önce kasayı demonte ettirmeliyim. Sonra iade etmeliyim. Ardından yeni kasa gelince tekrar montaj ücreti vermeliyim. Arada geçecek süre ve yeni alacağım kasanın farkı da cabası.

Kasada bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimalle bir şeyi yanlış yaptınız ancak neyi yanlış yaptığınızı anlamamız için fotoğraf atmanız lazım.
Montajını ben yapmadım ama söylemek istediğim şu anakartımda 2 adet fan çıkışı var. Bunların birisine egzos fanını bağlıyoruz ve sorunsuz çalışıyor. Ardından diğer çıkışa bir fan çoklayıcı bağlayıp ucuna 2 adet fanı bağlıyoruz fakat çalışmıyor. Ayriyeten öndeki fanlar egzos fanının takılı olduğu yere takılınca da çalışmıyor.

Montajını ben yapmadım ama söylemek istediğim şu anakartımda 2 adet fan çıkışı var. Bunların birisine egzos fanını bağlıyoruz ve sorunsuz çalışıyor. Ardından diğer çıkışa bir fan çoklayıcı bağlayıp ucuna 2 adet fanı bağlıyoruz fakat çalışmıyor. Ayriyeten öndeki fanlar egzos fanının takılı olduğu yere takılınca da çalışmıyor.
Hocam fan çoklayıcının bağlantılarını yaparken bir hata yapmış olabilir misiniz?

Hocam anakart pinine çıkarıp takmayin sürekli pinler zarar görmesin. Fan bağlantısı yapmanin komplike bir tarafı yok ki, çalışmıyorsa çalışmıyordur. Dediğim gibi aldığınız yerle iletişime geçin belki sadece fanlari gondererek sorunu çözersiniz ama sanmıyorum.
Son bir kez çoklayıcı olmadan ön fani egzoz fanıni taktığıniz sokette deneyin eger calismazsa daha fazla zorlamayın bence.

Hocam anakart pinine çıkarıp takmayin sürekli pinler zarar görmesin. Fan bağlantısı yapmanin komplike bir tarafı yok ki, çalışmıyorsa çalışmıyordur. Dediğim gibi aldığınız yerle iletişime geçin belki sadece fanlari gondererek sorunu çözersiniz ama sanmıyorum.
Son bir kez çoklayıcı olmadan ön fani egzoz fanıni taktığıniz sokette deneyin eger calismazsa daha fazla zorlamayın bence.
Çalışmıyor maalesef. Ya iade ya da ön tarafa 2 adet fan alacağım sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı