MSI Mag Forge 100M kasada B450M S2H montajı

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıktaki kasaya Gigabyte B450M S2H anakart montajı yaptım. Anakart yerine oturduğunda vida deliklerinden bazılarına çok ufak farklarla uzak kalıyordu. Birazcık iterek vida yuvalarına denk getirip vidalama yaptım bir sorun olur mu?

Kasa'da 2 ön 1 arka fan olmak üzere 3 fan bulunuyor. Anakartta ise yalnızca 1 fan soketi var. Fan çoklayıcı almam gerekiyormuş. Siparişini verdim fakat o gelene kadar ön veya arka fanlardan birisi çalışmadan kasayı kullanabilir miyim?

@EgeN7 hocam kasayı montajlıyorum.

Hocam aynı kasayı aynı anakartla kullanıyorum.

Önce arka plakayı takın. Sonra anakarttaki vida boşluklarının denk geldiği yerlere yükseltici sarı vidaları takın. Anakartı da arka plakaya yerleştirdikten sonra küçük olan vidaları sıkın.

Önerim Akasa P5'dir fan çoklayıcı olarak. Güç kaynağından da güç alması cabası.
Fan çoklayıcı almanıza gerek yoktu, SYS fan portlarına takabilirsiniz.
Anakartta 1 tane SYS Fan portu var. Lütfen bilmeden yazmayın. 3 fanlı bir kasa için fan çoklayıcı lazım.

Aklınıza takılan bir şey olursa MAG 100M ve B450M-S2H uyumunda deneyimim olduğu için olabildiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Fan çoklayıcı almanıza gerek yoktu, SYS fan portlarına takabilirsiniz.
B450M S2H ana kartta yalnızca bir fan girişi var.

Önce arka fanı bağla sıcak hava dışarı tahliye edilsin.

Siparişini verdim fakat o gelene kadar ön veya arka fanlardan birisi çalışmadan kasayı kullanabilir miyim?
Bu arada, ben fan çoklayıcı gelene kadar egzoz fanı çalıştırdım. Kapağı açık şekilde kullandım.

Bu arada, ben fan çoklayıcı gelene kadar egzoz fanı çalıştırdım. Kapağı açık şekilde kullandım.
Tamamdır ben de o şekilde yapabilirim.
Bu fan çoklayıcı nasıldır fikriniz var mı? Bir de önce arka plakayı taktım ardından yükseltme vidalarını düzenledim. ATX kasaya göre gelmişti. Anakartı vidalar üzerine yerleştirdim fakat çok küçük farklar oldu anakarttaki vida delikleri ile yükseltme vidaları arasında. Anakartı biraz oynatınca bu fark kapanıyordu. Anakartı oynatıp vidaladım umarım bir sorun olmaz.

Ben de onu düşünüyordum ama Akasa P5 daha mantıklı geldi.

1) 3 fanı sadece anakarttan beslemek sıkıntı olabilir.
2) 5 girişli olması gelecek için daha iyi.

En ucuz burada. Bu siteden almanızı öneririm. Gayet de hızlı getirdiler.

Peki vidalama hakkında ne düşünüyorsunuz? Anakarta bir zarar verir mi? Vidalarla gayet düzgün sabitledim ileriye dönük bir zararı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…