MSI MAG Forge 100R vsç Gungnir 110M vsç Cooler Master TD500

Bütçe
1500

oWoom

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar- kuracağım sistem için kasa + PSU seçmede biraz kararsız kaldım.
Kasada hoş bir görüntü olmasını istiyorum bunun yanında fiyat olarak da 1400-1500 seviyelerini pek aşmak istemiyorum.
Aynı zamanda yeterli seviyede hava akışı olmasını istiyorum. Konu hakkında önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

-MSI Mag Forge 100R (528, 22 tl) alırsam yanında 1 adet ARGB fan (100-130 TL arası) da almam gerekecek. Ön tarafta 3 fan olmalı diye düşünüyorum.
-MSI MPG Gungnir 110M (740, 05 tl) almam durumunda ek bir fan almayı düşünmüyorum. Önde toz filtresi olması avantaj.
MSI kasalar için kullanmayı düşündüğüm PSU - XPG CORE REACTOR 750W 80 Plus Gold (941 tl)

-Cooler Master Masterbox TD500 +750W 80+ Bronz PSU (1.567, 57 tl)

Sistem.
Anakart - MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi.
İşlemci - Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı - RTX 3060 Ti Gaming.
RAM - G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18.
Sıvı soğutma - MSI MAG CoreLiquid 240R 240 mm.

110M sadece ön portundaki Type-C USB giriş artısı alınması için yeterlidir. Ayrıca iç hacmi daha geniş önündeki ızgaralı alan hava akışı için gayet yeterlidir. 100R artı hariçten alacağın ARGB fan masrafına sadece 100M alsan bence daha iyi olur. TD500 kasa olarak o ikisinden iyi ama beraberinde gelen PSU, almayı düşündüğünden düşük kalıyor.

Son düzenleme:
110M iç hacmi daha geniş önündeki ızgaralı alan hava akışı için gayet yeterlidir. 100R artı hariçten alacağın ARGB fan masrafına sadece 100M alsan bence daha iyi olur. TD500 kasa olarak o ikisinden iyi ama beraberinde gelen PSU, almayı düşündüğünden düşük kalıyor.
Hocam 110M için çok fazla inceleme de bulamadım. Hava akışı konusunda temperli cam olan modelini çok gömdüklerini gördüm. Gungnir 110M ve ön 3 fanlı mag forge 100r şekilde karşılaştırmamın asıl nedeni de buydu aslında. 1 ARGB fan + toz filtresi için 220 küsür TL fazla vermeye değer mi?

Üstteki mesajımı editledim tekrar yazayım. Type C ön port USB girişi gibi sadece üst düzey kasalarda bulunan artısı için bile bence 110M alınmalıdır.
Açıkçası Type C şu an pek kullanacağım bir özellik değil. Önceliğim hava akışı olacak. Bu bakımdan da önü 3 fanlı mag forge 100r yerine bu kasayı mı önerirsiniz?

Ben bu ikiliyi tercih ederdim. PSU yatırımı kasa yatırımından daha mantıklı bence.

Hocam aynı PSU ile Mag Forge 100R mi yoksa Mpg Gungnir 110M mi ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı