MSI MAG Forge 111R - MSI MAG Vampiric 100l - Zalman Z9 Plus ATX -NZXT H510 compact hangisi?

Bütçe
1500₺
Peki NZXT H510 compact ile Deep Cool'u karşılaştırırsanız hangisi daha iyi? NZXT'nin yanındaki camın pencereler gibi üst taraftarı açık bırakılabildiğini gördüm. Type-C'de vardı.
Type-C için hava geçirgenliğinden feragat edilmez. Ayrıca NZXT demode bir tasarıma sahip.

Type-C için hava geçirgenliğinden feragat edilmez. Ayrıca NZXT demode bir tasarıma sahip.

O yüzden sormak istedim çünkü tamam Type-C var fakat sırf bunun için soğutmadan vazgeçmek istemiyorum. Aldığım sistemin uzun süre gitmesini istiyorum. Bu yüzden birinci sıra hava akışı ikinci sıra sunduğu yan özellikler. NZXT'de mesh olduğu için iyi hava akışına sahiptir diye düşünmüştüm. Ve önerdiğiniz kasa 500₺ daha ucuz yani işime gelir.

O yüzden sormak istedim çünkü tamam Type-C var fakat sırf bunun için soğutmadan vazgeçmek istemiyorum. Aldığım sistemin uzun süre gitmesini istiyorum. Bu yüzden birinci sıra hava akışı ikinci sıra sunduğu yan özellikler. NZXT'de mesh olduğu için iyi hava akışına sahiptir diye düşünmüştüm.
NZXT'nin birden fazla modeli var. Siz bana bağlantı paylaşır mısınız? Çünkü Compact dediniz. Ben aşağıdaki ürün olduğunu düşündüm.

NZXT'nin birden fazla modeli var. Siz bana bağlantı paylaşır mısınız? Çünkü compact dediniz. Ben aşağıdaki ürün olduğunu düşündüm.

Üzgünüm benim hatam.
Bu mesh olmayan kasası:
Bu da mesh olan:

NZXT'nin birden fazla modeli var. Siz bana bağlantı paylaşır mısınız? Çünkü Compact dediniz. Ben aşağıdaki ürün olduğunu düşündüm.

1676417500709.png

Bunlar ise o fiyata yakın olan kasalar.

Ne demek.

Tahmin ettiğim gibi oldu. Top Radiator desteği açısından yine özürlü bir kasa. Haliyle siz ön tarafa sıvı soğutma yerleştirdiğinizde ekran kartı seçimi yaparken bazı durumları dikkate almanız gerekecek.

Eğer H5 Flow düşünürseniz olur. O sizin aradıklarınız için daha uygun.

Ne demek.

Tahmin ettiğim gibi oldu. Top radiator desteği açısından yine özürlü bir kasa. Haliyle siz ön tarafa sıvı soğutma yerleştirdiğinizde ekran kartı seçimi yaparken bazı durumları dikkate almanız gerekecek.

Eğer H5 Flow düşünürseniz olur. O sizin aradıklarınız için daha uygun.

Bu kasa işi çok garip, baktığımda hepsi birbirinin aynısı :)

2000 TL seviyesinde, hava geçirgenliği bulunan, Type-C destekli bir kasa arıyorsanız H5 Flow alabilirsiniz.

Ekran kartı dediniz mesela ben bu yıl sonunda duruma göre RTX 3060 Ti alabilirim. Boyutları sorun yaratır mı? Ve büyük ihtimal sıvı soğutma kullanmam ama eğer gerekirse ekran kartı boyutu sıkıntı çıkarır mı? İşlemcim Ryzen 5 5600 yani belli seviyeye kadar ekran kartı takabilirim. O yüzden nasıl bir kısıtlama olur onu bilmek istiyorum.

Ekran kartı dediniz mesela ben bu yıl sonunda duruma göre RTX 3060 Ti alabilirim. Boyutları sorun yaratır mı? Ve büyük ihtimal sıvı soğutma kullanmam ama eğer gerekirse ekran kartı boyutu sıkıntı çıkarır mı? İşlemcim Ryzen 5 5600 yani belli seviyeye kadar ekran kartı takabilirim. O yüzden nasıl bir kısıtlama olur onu bilmek istiyorum.
Öncelikle RTX 3060 Ti almayın. Yıl sonuna kadar RTX 4060 Ti ve 4060 gelecektir. F/P durumlarına göre bunlara yönelmeye çalışın ki DLSS 3.0'ı da edinin.

Yukarıda konumlandıracağınız bir radyatör ile 365mm'lik bir ekran kartı desteğiniz olacak. Bu da üst seviye ekran kartları için oldukça yeterli. Zaten H5 Flow'u önermemdeki nedenlerden birisi de bu. R5 5600 için sıvı soğutmaya gerek yok ama güncel AM5 işlemcileri için kule tipi soğutmalar pek yeterli olmuyor. Haliyle ekstradan sıvı soğutma desteği olması ve bunu kasanın üstüne yerleştirmek önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı