MSI Mag X570 Tomahawk Wi-Fi vs MSI MPG B550 GAMING Carbon Wi-Fi

Yer
Republic of Fenerbahçe
Daha fazla  
Meslek
Mechanical Engineer
Merhaba, OC yapmayacağım ve işlemci 3700X ve RAM G.Skill Trident Z Neo 3600 MHz 8x2 GB olacak. Bu iki anakart her açıdan birbirine çok yakın. Sizce hangisi tercih edilmeli? Ayrıca işlemcinin stok fanı yeterli olur mu? Teşekkürler.

O zaman B550 Tomahawk olabilir.

Usta başlıkta B550 Tomahawk karşılaştırması yok, bir yanlışlık yok değil mi? X570 anakartların ısınma sorunu olduğunuzdan emin misiniz hocam? Ona göre tercihimi değiştirebilirim. B550 GAMING Carbon, B550 Tomahawk anakartına göre daha iyi VRM soğutmasına sahip diye biliyorum(15 faz). Bir de B550 GAMING Carbon ve B550 Tomahawk özelliklerine MSI sitesinden baktım, OC açmazsam(ki açmayacağım) en fazla 3200 MHz frekans hızına kadar desteklediği yazıyor, ben bir AMD sistemde RAM frekans hızının önemli olduğun için 3600 MHz RAM düşünüyorum. Nasıl olacak ki?

B550 anakartlarla da yüksek frekanslara çıkabilirsiniz. RAM konusunda sorun olmaz. B550 GAMING Carbon'da alınabilir, tercih size kalmış.

Abi OC açmayı kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum. OC açılmamış haliyle bu iki B550 anakart, alacağım G.Skill 3600 MHz bellek hızı sağlayabilir mi? Destekler mi? Çünkü sitesinde 3200 MHz frekans hızına kadar gösteriyor, 3600 MHz frekans hızını ise parantez içinde OC yazarak belirtmiş? Bunu soruyorum. Yoksa 3200 MHz bir RAM alırım.
Kimse cevap yazmıyoooooor...:D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı