MSI MAG Z-490 Tomahawk PWM modda fanlar yüksek RPM'de çalışıyor

socrat

Megapat
Merhaba,
Kasa fanlarım (MSI Max F12A-3H) ve anakartım (MSI MAG Z-490 Tomahawk). PWM modu desteklemesine rağmen BIOS ayarlarından PWM mod ve Smart fan kontrolü seçtiğimde RPM değerleri yüksek değerlerde ve sesli çalışıyor. DC moda aldığımda ise RPM değerleri düşüyor ve daha sessiz çalışıyor. PWM modda fanların yüksek RPM değerlerinde çalışmasının nedeni ne olabilir ve bu modda sessiz çalışmasını nasıl sağlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların kendisi PWM ancak kontrolcü DC modda çalışıyor olabilir.
Kontrolcü olanları DC mod ile kontrol edin.

Bu fanların kontrolcüsünü devre dışı bırakıp kasanın kendi kontrolcüsüne bağlantılarını yapmam çözüm olabilir mi acaba? Kontrolcü PWM mod ya da DC moda etki eden bir unsur mudur?
Bir de BIOS PWM olan fanların varsayılan fan ayarlarını DC mod olarak değiştiriyor ya da varsayıyor?

1643914286254.png

Minimum 600 devir artı 200 devir payı var. Yani 600-800 mimimum diyebiliriz, o yüzden çok da tuhaf gelmedi bana.

Keşke baştan baksaydık bu değerlere.

Yani bu fanlar için PWM modda yüksek görünen değerler aslında normal değerler mi? Peki son olarak fanları DC modda çalıştırmamın bir sakıncası var mı?

Eki Görüntüle 1294157

Minimum 600 devir artı 200 devir payı var. Yani 600-800 mimimum diyebiliriz, o yüzden çok da tuhaf gelmedi bana.

Keşke baştan baksaydık bu değerlere.
Hocam varsayılan smart fan grafiğinde CPU fan hızı 40 derece için %13 olması kasa fanlarının daha yüksek devirde çalışmasına etki ediyor olabilir mi? Bu ayarlar ile oynamalı mıyım yoksa varsayılan ayarlar en doğru ayarlar mıdır? Sizin önereceğiniz bir fan grafik ayarı var mıdır?

Dosya Ekleri

• 70DEABC2-6F55-4B0A-846A-CCD0FC55710B.jpeg
    70DEABC2-6F55-4B0A-846A-CCD0FC55710B.jpeg
    203,1 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı