MSI Mag Z390 anakart için işlemci önerisi

h5_2255

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Merhaba,

Daha önce açmış olduğum MSI Mag Z390 ve i5-6500 Sistem Açılmıyor konusundan kullanmakta olduğum işlemcinin değişmesi gerekmekte olduğunu anladım. Fiyatı makul bir işlemci almak istiyorum ve Amazon'da Intel i5-10400F işlemcisini gördüm. Sizce bunu alınır mı ya da fiyatı daha makul anakartım ile uyumlu bir işlemci alabilir miyim, önerileriniz nelerdir?

Sistem:
LG 24GL650-B monitör
MSI Mag Z390 Tomahawk anakart
i5-6500 Series işlemci
RX 5500 XT Gaming X ekran kartı 8 GB ( asıl ekran kartım )
Samsung 500GB 860 Evo SATA SSD
T-Force 16 GB kit (2x8GB) DDR4 3200 RAM
Rampage RMP-700-80P 700W 80 Plus Power Supply

10400F anakartın ile uyumlu değil. 8. veya 9. nesil bir işlemci alman gerekiyor. İşlemci destek listesi burada. i7-9700KF alabilirsin.

i5 9400F / i5 9600K veya KF tercih edebilirsiniz. Anakartınız 10. nesil 1200 pinli işlemcilerle uyumlu değil.

(Fotoğrafta i3 9100F gözüküyor ancak bu linkte anakartınıza uygun 9. nesil işlemcileri bulabilirsiniz)

Hocam, i5 9400F olabilir. Bütçe varsa İ5 9600K daha da iyi olur.

Teşekkür ederim, siparişi verdim.
İyi yapmışsınız. Aynı modeli Nisan ayından beri kullanıyorum. Çok memnunum. K ve KF modelleri arasındaki fark K modelinde dahili ekran kartı olması. Zaten harici bir ekran kartınız var ise K modelini almanız ekran kartınız bozulursa faydasını görebileceğiniz bir katkı sağlardı.

İyi yapmışsınız. Aynı modeli Nisan ayından beri kullanıyorum. Çok memnunum. K ve KF modelleri arasındaki fark K modelinde dahili ekran kartı olması. Zaten harici bir ekran kartınız var ise K modelini almanız ekran kartınız bozulursa faydasını görebileceğiniz bir katkı sağlardı.

Kesinlikle katılıyorum K performansı alıp F eksikliğini hissetmem arasında 300 - 500 TL Arasında fiyat farkı var o fiyat farkına da zor durumda kalırsam bir ekran kartı alırım en azından dahili çıkıştan daha iyi performans alırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı