Rehber MSI MAG244F vs Asus VG259Q5A

Makaleler
10
Daha fazla  
Desktop Screenshot 2025.12.11 - 21.59.22.47.png
Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.01.06.87.png
Panel Türü IPS IPS
Yenileme hızı 200hz 200hz
İncelemeler de Ölçülen Maksimum parlaklık değeri 315nit 390 nit
İncelemeler de Ölçülen Minimum parlaklık değeri 50nit 40nit
İncelemeler de Ölçülen SRGB renk gamutu %97 SRGB coverage %100 SRGB coverage ve %133 SRGB volume
İncelemeler de Ölçülen DCI-P3 renk gamutu %79 DCI-P3 coverage %93 DCI-P3 coverage
İncelemeler de Ölçülen Adobe RGB renk gamutu %76 Adobe RGB coverage %83 Adobe RGB coverage
İncelemeler de Ölçülen Kontrast oranı 900:1 1250:1
Pivot Özelliği Yok. Yok.
Yükseklik Ayarı Yok. Yok.
Dahili Hoparlör Var. Yok.
Hazır SRGB modu İnceleme de belirtilmemiş. Var.
DP sürümü DP 1.4 DP 1.2A
HDMI sürümü HDMI 2.0 HDMI 2.0b
Vesa desteği 100x100mm destekliyor. 100x100mm destekliyor.

Asus renk doğruluğu testi

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.25.16.33.png

MSI renk doğruluğu testi

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.25.28.78.png

Baktığım inceleme de tepki süresi testlerini yapmamışlar ama başka bir inceleme de MSI'ın tepki süresi testini buldum.

MSI için en iyi OverDrive modu

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 21.49.15.74.png

Renk gamutu testleri

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 21.54.35.80.png

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 21.54.57.41.png

MSI için başka bir test sonucu

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 21.50.43.68.png

Kontrast oranı ve Parlaklık sonuçları

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.29.28.23.png
Desktop Screenshot 2025.12.11 - 21.55.20.93.png

MSI için hazır SRGB modu sonuçları

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.31.02.65.png
Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.31.19.27.png

Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.30.52.60.png
Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.31.10.38.png
Desktop Screenshot 2025.12.11 - 22.31.26.86.png

Sonuç

Asus yerine MSI almak çok daha mantıklı; çünkü MSI parlaklık, renk gamutu ve kontrast oranı bakımından çok daha iyi. MSI da ayrıca hazır SRGB modu var ve gayet iyi çalışıyor. Tek eksisi SRGB modun da 265nit çıkmış olması.

Not: MSI'ın aylar önce incelemesini görmüştüm ve renk gamutu düşük çıkmıştı, sebebini bilmiyorum. Bu yüzden soğumuştum modelden; fakat büyük ihtimal SRGB modunu ölçmüşlerdi. Şimdi 2 farklı incelemeye denk geldim ve oldukça iyi bir monitör olduğunu fark ettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

TUF serisi segmenti hep vasat gelmiştir bana gerek incelemeleri, gerek teknik özellikleri vs. bütçe oyuncu işine ASUS girmeyecekti, biz onu pahalı ama kaliteli olarak anacaktık da işte asıl para ve kar marjı orta segmentte. MSI ezelden beri orta ve üst klasmanda bütçe dostuydu, kalite konusunda da ASUS'a en yakın ama ucuz MSI derdik, fantezi işler yapan ASUS alırdı, şimdi at izi it izine karıştı. ASUS'u sadece ortaüst ve üst segmentler için alırsam alıyorum son 10 yıldır .

Asus risk almadan sağlam paneller tasarlıyor anladığım kadarıyla, diğer firmalar da biraz risk alıp kronik sorunlu olması pahasına renk ve parlaklığa abanan paneller tercih ediyorlar. Aslında günlük kullanım için Asus yetersiz değil sadece daha az gelişmiş. Asus alan tanıdıklarımın neredeyse tamamı aşırı beğeniyor, sorun çıkartmadığı için de başka marka kullanmıyorlar.

MSI her ürünüyle kaliteli işler yapmayı başarsa da monitörde nasıl işler yapıyorlar hiç bilmiyorum fakat bu monitör özelinde daha yeni çıktığı için ne desek yanlış olur. İki yıl sonra arıza verip vermeyeceği belli değil neticede.

Monitör seçmek lotto oynamak gibi bir şey artık, eski modeller yetersiz teknoloji renk ve parlaklıklar ile güvenilir bir kullanım sunsalar da insan hep daha iyisini isteyip yeni modellerden alıyor ve orta-alt segment oyuncular bu yüzden çok sık arızalı monitörler ile karşı karşıya kalabiliyor.

ASUS risk almadan sağlam paneller tasarlıyor anladığım kadarıyla, diğer firmalar da biraz risk alıp kronik sorunlu olması pahasına renk ve parlaklığa abanan paneller tercih ediyorlar. Aslında günlük kullanım için ASUS yetersiz değil sadece daha az gelişmiş. ASUS alan tanıdıklarımın neredeyse tamamı aşırı beğeniyor, sorun çıkartmadığı için de başka marka kullanmıyorlar.

MSI her ürünüyle kaliteli işler yapmayı başarsa da monitörde nasıl işler yapıyorlar hiç bilmiyorum fakat bu monitör özelinde daha yeni çıktığı için ne desek yanlış olur. İki yıl sonra arıza verip vermeyeceği belli değil neticede.

Monitör seçmek lotto oynamak gibi bir şey artık, eski modeller yetersiz teknoloji renk ve parlaklıklar ile güvenilir bir kullanım sunsalar da insan hep daha iyisini isteyip yeni modellerden alıyor ve orta-alt segment oyuncular bu yüzden çok sık arızalı monitörler ile karşı karşıya kalabiliyor.

Evvelden anakart + monitör ASUS alırdım, ekran kartını MSI alırdım daha ucuza aynı tip kalite/performansı yakalıyor diye.
TUF serisinde de kaliteden ödün vermeyelim diye teknik özelliklerden kısma işini garantici tavır olarak bakabiliriz gayet normaldir ama o işi en iyi Dell markası yapar. Business class materyal, veri güvenliği kanka, bak 10 metre aşağıdan attık hard disk çalışıyor kanka ayağına dandik bileşenleri dayamasıyla meşhurdur. Kötü makine kullanan adama titanyum blok kasa da yapsan gene parçalar.
MSI orta segmentte ürün kalitesi ve teknik özelliklerini iyi oturttu yıllar boyunca çünkü en büyük rakibinden avantajlı olması için kafa yordu. ASUS beyefendi şatafattan başka bir şey bilmeden orta segmente dalmaya başlayınca işinde iyi ilerlemediği için garanti yollar ile çözmeye çalıştı ama benim gözümde TUF başarısız olmuştur. 10 sene sonra belki TUF'u parasının hakkını %100 veren bir segment olarak görebiliriz.
Ekran kartında MSI çok seri çıkararak pek iyi bir şey yapmadı. Fiyat politikasını baz alıyorum direkt mesela, Zotac RTX5080 Solid Core OC aldım ben aha bak kartın içi böyle:
61.800 TL fiyat vatan gece indirimi ekim sonuydu.

1.png

6 tane boru hattı var, Vapor Chamber'lı soğutması gayet on numara öyle böyle zorladım yani 55-65 arası takılıyor yüke göre default fan ayarında ne ses ne coil whine yok.
MSI Gaming Trio'ya bakıyoruz Plus versiyonunda 5 tane boru hattı var Vapor Chamber yok:

2.png

Yani işinde iyi ilerlemiş eyvallah ama kardeşim Gaming Trio Plus'a da indirimdeyken bile 75-80bin TL fiyat koymamalısın yani. Marka değeri yaratınca yapılan ufak tefek şımarıklıklar olayına dönmeye başladı bu iyi bir şey değil.
Üreticilerin performans/kalite odaklı ürünlerine bakıp işte hangisi ucuzsa onu alıyoruz, marka cebimize para sayıyor sanki.
Anakartta mesela ASUS ROG Crosshair Apex 750 dolar, MSI Carbon Wi-Fi 500 dolar neredeyse aynı, ASUS bir tık daha VRM faz koymuş işte ekstrem overclock yapanlar içinmiş falan filan.
He kardeşim sene 2003 LN2 ile Pentium 4'ü 5GHz'de çalıştırmaya falan çalışıyoruz çok lazım sorma.

İşte bunlar çok fantezi işler.

Son düzenleme:
MAG 244F monitörü satın aldım, genel bir ilk izlenim paylaşmak istiyorum.

24G2SP kadar canlı renklere sahip olduğunu canlı canlı görebiliyorum ama bir noktada bazı renkleri o kadar da canlı veremiyor gibi, tabii çok minimal farklar bunlar. Genel parlaklık seviyesi de aradığım seviyelerde değil henüz, nvidia denetim masası ayarlarından yüzde bir yüzde bir oynaya oynaya bulacağım ama genel olarak çok beğendim.

Monitör ayağı rezalet, kesinlikle F80 monitör standı istiyor ve onunla da deneyeceğim, AOC'da fazlaca IPS Glow vardı bunda hiç yok desem bile hakaret olur o seviyede yok. Belki de gözüm buna alışamadığı için parlaklık ve renk değerlerini daha tam oturtamadım zihnimde. Alışabilirim, çok hoş bir monitör.

Bu fiyata inanılmaz bir performans gösteriyor, OSD menüsü uygulama olarak yok ve gama ayarı ancak Nvidia denetim masasından yapılıyor. Bunlar da diğer eksikleri. 10 bit bir panele sahip (8 bit + FRC) 8 bit'e göre çok daha güzel geçişleri var renklerin ancak tam 10 bit hissi vermiyor, yine de bu paraya inanılmaz bir panel kalitesi.

@Krisyra Şu rehber ile paneli bize söyleseniz güzel olur doğrusu:
Rehbere ve öneren bizlere de katkısı olur fazlaca.

MAG 244F monitörü satın aldım, genel bir ilk izlenim paylaşmak istiyorum.

24G2SP kadar canlı renklere sahip olduğunu canlı canlı görebiliyorum ama bir noktada bazı renkleri o kadar da canlı veremiyor gibi, tabii çok minimal farklar bunlar. Genel parlaklık seviyesi de aradığım seviyelerde değil henüz, nvidia denetim masası ayarlarından yüzde bir yüzde bir oynaya oynaya bulacağım ama genel olarak çok beğendim.

Monitör ayağı rezalet, kesinlikle F80 monitör standı istiyor ve onunla da deneyeceğim, AOC'da fazlaca IPS Glow vardı bunda hiç yok desem bile hakaret olur o seviyede yok. Belki de gözüm buna alışamadığı için parlaklık ve renk değerlerini daha tam oturtamadım zihnimde. Alışabilirim, çok hoş bir monitör.

Bu fiyata inanılmaz bir performans gösteriyor, OSD menüsü uygulama olarak yok ve gama ayarı ancak Nvidia denetim masasından yapılıyor. Bunlar da diğer eksikleri. 10 bit bir panele sahip (8 bit + FRC) 8 bit'e göre çok daha güzel geçişleri var renklerin ancak tam 10 bit hissi vermiyor, yine de bu paraya inanılmaz bir panel kalitesi.
Hayırlı olsun.

@Krisyra Şu rehber ile paneli bize söyleseniz güzel olur doğrusu:
Rehbere ve öneren bizlere de katkısı olur fazlaca.
Deniyorum ama F işareti asla çıkmıyor, 50 kere falan denedim. Fixlenmiş olabilir.

Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim ^^

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı