MSI MAG272CQR HDR açınca renkler soluklaşıyor

Callactus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. MSI MAG 272CQR monitöre sahibim. Monitörde HDR özellik var gözüküyor ve Windows içerisinden etkinleştirdiğim de ise oyunun sanki parlaklığı ya da kontrastı yükseliyor gibi oluyor. Renkler soluklaşıyor, inanılmaz bir soluklaşma değil elbette ama kapalı haline kıyasla soluklar. HDR açınca siyahların daha siyah olması gerekmiyor muydu bir de? Ben de tam tersi sanki kontrastı sona çekmişiz gibi oluyor, Windows ayarlarından kontrast ayarı yapmaya çalıştım fakat ayarı aç dediğim zaman kontrast değil de renklerin tam tersini alıyor gibi oluyor. Bu HDR sorunu mu yoksa normal olması gereken mi böyle?

Bende ASUS VG279QM var bendede aynı şekilde oluyor sanki ?
HDR açıkca renk profili seçemiyorum ve şuan renkler soluk.

Bende ASUS VG279QM var bendede aynı şekilde oluyor sanki ?
HDR açıkca renk profili seçemiyorum ve şuan renkler soluk.
Benim de aynı şekilde ama öyle gri kadar olmuyor normal renge 100 puan verirsek hdr açınca 60-70 puana düşüyor. Ama önemli olan kısım kontrastı sonuna kadar açmış gibi oluyor karanlık kısımlara geldiğimde siyah sanki parlayan bir siyah nasıl anlatsam da bilemiyorum örnek vermek gerekirse şu fotoğrafta 1. normal olan ise 14. olan HDR açık olduğunda ki hali (fotoğraf eklemeyi denedim ama sürekli olarak hata verdi o yüzden böyle atıyorum)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı