MSI Mech RX 5500 XT 4 GB ve i5 6402P darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan asw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 325

asw

Megapat
ASUS B150M Pro Gaming anakarta sahibim, işlemcim i5 6402P ekran kartım GTX 1050. Ekran kartım artık yeterli gelmediğin için farklı bir ekran kartıyla değiştirme kararı aldım. RX 5500 XT almakta karar kıldım, bu ekran kartı benim anakartıma uyum sağlar mı ve işlemcim ile darboğaza sebep olur mu? Farklı ekran kartı modeli öneriniz var mı bu işlemci için?

1080p yüksek ayarda darboğaz olmaz 5500XT GTX 1650 Super ayarında i5 6500 genel olarak beslediğine göre sizde de sıkıntı yaratmaz.
Anakartıma uyumda bir sıkıntı olur mu kart gddr6 anakartım gddr5 sanırım.

İşlemci tabanlı oyunlarda olur gibi.
Peki fiyat olarak 2.el bir msı rx5500xt 4gb ne kadar vermem mantıklı olur ve alırken nelere dikkat etmem gerekli

Ekran kartlarındaki GDDR mevzusu anakart ve RAM arasındaki bağ gibi değildir. Ekran kartının kendi belleklerini ifade etmek için kullanılır. Yani sorun olmaz kullanabilirsiniz. İşlemci öne çıkan oyunlarda darboğaz olacaktır ama çok sorun edilecek düzeyde olmaz diye düşünüyorum.

Ekran kartlarındaki GDDR mevzusu anakart ve RAM arasındaki bağ gibi değildir. Ekran kartının kendi belleklerini ifade etmek için kullanılır. Yani sorun olmaz kullanabilirsiniz. İşlemci öne çıkan oyunlarda darboğaz olacaktır ama çok sorun edilecek düzeyde olmaz diye düşünüyorum.
2500 TL'ye 2.el olarak alacağım rx5500xt sizce iyi mi fiyat?

FurMark testini attı ortak bir yerde buluşup alacağım test edebilecek bir yer yok etmeden alsam sorun olur mu?

İkinci el elektroink biraz şans işi, FurMark testini başka yerden alabilir veya eskiden yapmış olabilir. Kendisinden 1 saat kadar mühlet isteyin o halde evde takın ve yük testi yapın. Daha önceden çok ekran kartı aldım ancak bir keresinde benim evdeki çalışan PC'den söküp teslim ettim ve belli bir süre denemesi için mühlet verdim. Denediğinde çalışmadığını ve iade istediğini söylemişti misalen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı