MSI Mech RX 5600 XT ekran kartına termal pad değişimi yapılmalı mı?

Hocam benim kartın soğutmasıda çok iyi değil diye biliyorum fakat bilemedim.
Yok hocam gayet normal dereceler rahat olun. Eğer bakımını yaptırırsanız daha da rahat olacaktır.

Hocam benim kartın soğutmasıda çok iyi değil diye biliyorum fakat bilemedim.

Evet değil o yüzden Mech model için normal denilebilir. 80 derece öyle zarar verecek bir sıcaklık değil. Tabii daha da düşse çok tatlı olur.

Kendi kartınız ile karşılaştırıp tek doğru sizin sıcaklıklarınızmış gibi konuşuyorsunuz. Doğru mu bu yaklaşım?
Ben bu hesabı açmadan önce o ekran kartını kullanmıştım. Arkadaşımızın kullandığı ekran kartıyla aynı model MSI Mech. Sıcaklıkların aynısına bende sahiptim. Dediğiniz gibi doğru değil fakat aynı ekran kartını bende kullandım. Bende bu kartın ne olduğunu biliyorum. Ve bu yüzden böyle bir yaklaşımda bulundum. Yoksa böyle bir karşılaştırma yapmam. 50 dereceler gayet iyi sıcaklıklardır. İsterseniz o mesajı silebilirsiniz.

@Ranchen hocam bakın. Ekran kartınız iyi bir model üzülmenize hiç gerek yok. MSI kalitesi hocam zaten neden üzüyorsunuz ki kendinizi belki de toz kapmıştır. Hava akışı kasanın koyduğunuz yere uygun değildir. Bilgisayarınıza temizleyin bakım yapın sıcaklık sorunu illaki bitecektir.

Son düzenleme:
Ben bu hesabı açmadan önce o ekran kartını kullanmıştım. Arkadaşımızın kullandığı ekran kartıyla aynı model MSI Mech. Sıcaklıkların aynısına bende sahiptim. Dediğiniz gibi doğru değil fakat aynı ekran kartını bende kullandım. Bende bu kartın ne olduğunu biliyorum. Ve bu yüzden böyle bir yaklaşımda bulundum. Yoksa böyle bir karşılaştırma yapmam. 50 dereceler gayet iyi sıcaklıklardır. İsterseniz o mesajı silebilirsiniz.

@Ranchen hocam bakın. Ekran kartınız iyi bir model üzülmenize hiç gerek yok. MSI kalitesi hocam zaten neden üzüyorsunuz ki kendinizi belki de toz kapmıştır. Hava akışı kasanın koyduğunuz yere uygun değildir. Bilgisayarınıza temizleyin bakım yapın sıcaklık sorunu illaki bitecektir.
Hocam kart hiç açılmamış,kasa altta duruyor.Hiç bilmiyorum.

Sizce undervolt yapmak mantıklımıdır?

Son düzenleme:
Hocam kart hiç açılmamış,kasa altta duruyor.Hiç bilmiyorum.

Sizce undervolt yapmak mantıklımıdır?
1. Hocam hiç sıkıntı yok sıcaklık bitecektir elbet ama bilgisayarınıza genel olarak temizleme yapmanızı tavsiye ederim.
2.Hocam ben pek önermem. Overclock'a benzer. Performansı arttırıyor. Daha fazla ısındırıyor. Ama GPU gücünü de azaltıyor. Sizin amacınız sadece sıcaklığı düşürmek değil mi ? ama denemeden zarar gelmez sıcaklıklara dikkat ederek bir kaç dakika oyun oynayın. Sıcaklıkları takip edin. Belki öyle düzelebilir.

1. hocam hiç sıkıntı yok sıcaklık bitecektir elbet ama bilgisayarınıza genel olarak temizleme yapmanızı tavsiye ederim.
2.hocam ben pek önermem. Overclock'a benzer. Performansı arttırıyor. Daha fazla ısındırıyor. Ama GPU gücünü de azaltıyor. Sizin amacınız sadece sıcaklığı düşürmek değil mi? Ama denemeden zarar gelmez sıcaklıklara dikkat ederek birkaç dakika oyun oynayın. Sıcaklıkları takip edin. Belki öyle düzelebilir.

Yok hocam undervolt kartın gücünü düşürüyor ve sıcaklıkta düşüyor. Düşürdüğümde 80 derecelerden 75 dereceye düştü FPS, GPU, VRAM frekansında da bir düşme olmadı.

Yok hocam undervolt kartın gücünü düşürüyor ve sıcaklıkta düşüyor. Düşürdüğümde 80 derecelerden 75 dereceye düştü FPS, GPU, VRAM frekansında da bir düşme olmadı.
75 derece iyidir. Güzeldir. Önemli olan 80 dereceye kadar gelmemesi. Bu sıcaklıktan memnunsanız bakım yapmanıza gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı