MSI Mech RX 5700'ü VBIOS ile 5700 XT yapma

Şimdi hocam çok farklılık olacağını sanmıyorum. Şimdi şöyle bir şey var mesela örnek vereyim hemen, 180W TDP limitli BIOS kullanıyorum 1960 MHz 960mV de FurMark'ta 147 FPS alırken BIOS modlayip TDP limitini 188 watta cikarirsam 153 FPS çıkıyor aynı frekansta. Yani güç limitini artırdığım zaman daha yüksek FPS almaya başlıyorum aynı frekans ve voltaj da yani demem o ki yüksek frekansta versen BIOS TDP limitine göre FPS alabiliyorsun. Örnek veriyorum, 200W TDP limitine çıkarsam belki FurMark üzerinde 170 FPS alacağım. RX 5000 serisi bu şekilde mesela RX 6000 serisi tam olarak böyle değil limitini artirsan da performans neredeyse hiç değişmiyor.

Benim tavsiyem olabildiğince optimal frekansı bularak ona göre voltaj vermen. 2100 MHz de 1100-1150 mV verebilirim mesela ama hem ortalama güç tüketimi artıyor hem de FPS farkı neredeyse hissetmiyorum ve sicaklik gereksiz derece de artıyor. Bu bilgiler aklının bir köşesinde bulunsun. Her zaman en yüksek frekans en yüksek performansı vermez. Önemli olan en ideal değeri bulup sicaklik ve ortalama güç tüketimini düşürüp frekansin uzun sürede aynı seviyelerde kalması ve bilgisayarda hiçbir sorun olmamasıdır. Bu da overclock ve undervolt yolu ile pekala mümkün olmakta.
Hocam gerçekten bütün verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aynı rehber niteliğinde bir konu oldu. Olur da bir gün XT VBIOS'u yüklersem buraya yazarım.

Son düzenleme:
Son olarak rx 5700 içinde aynıdır ek bilgiler yazayım.
Kod:
180W TDP limiti, 1960 Mhz, 960 mV
188W TDP limiti, 1980 Mhz, 980~1000mV
195W Tdp limiti, 2000 Mhz, ~1050mV
.
.
.
.
.
Kendi kişisel olarak en verimli olduğunu düşündüğüm değerler yukarıda ve tamamen kendi deneyim ve bilgi birikimim sonucu kanıya vardığım sonuçlardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı