MSI mı, Asus mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben zamanında Asus monitör almıştım "VS248HR" Elektriğin çok sık kesildiği bir bölgede oturuyorum. Her elektrik gittiğinde monitör ekranı açılmıyor Flaş şeklinde asus logosu yanıp sönüyodu. Ne hikmetse ertesi gün kendine geliyordu monitör.
3 defa garantiye gönderdim (video içeren usb bile koydum) sorun tespit edemedik diyip geri gönderdiler. Sorun tabi ki devam etti İade talep ettim red edildi. Bende tüketici heyete başvurup ürünü ancak iade edebildim. Çok zorlu bir süreçti.

Şuana kadar aldığım hiç bir msi ürünü garantilik olmadı fakat gönderen arkadaşlarım oldu gayet memnun kalmışlardı.

MSI anakartların Ryzen destekli olanlarında biraz fazla voltaj verme durumu var, aynı şekilde Armor serisi RX ekran kartlarında ısınma sorunu var.
ASUS'da ise bazı ürünlerin soğutma bloğu işlevsiz gibi geldi, resmen GTX 1050 için yapılan bloğu gidip GTX 1660'a takmışlar.

Dolayısıyla iki firmanın ürünü alıncak ise üst seviye ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum zira düşük seviyede yer alan ürünlerden bir cacık olmaz gibi hissediyorum.
Kendim düşümcendir hemen taşlamayın

Evet Asus'un garantisi biraz sıkıntılı ama sonuçta bu Asus'un hatası sayılmaz. Dell ve Koçsistem gibi düşünün.
Tabi ki öyle, her bozulan üründe aynı muameleyi görcek değilim fakat o soğuma geldiği zaman geri dönüşü çok zor oluyor. Tekrar aynı kişilerle muhatap olmak istemiyor insan.

Marka takıntısından önce verdiğin fiyata alacağın donanımlara bakmalısın. Ben normalde Asus ürünlerini daha çok beğenirim ve severim ama MSİ yüzde 20 ekstra indirim yapsın babamı tanımam banane Asus'tan derim
Sistemin bence kötü. Başta iştelemcini 3700x yapmalısın bence.
Sıvı soğutma alacağın kadar 1000 TL verip 3700x içinden çıkan soğutucu şimdilik yeter ekran kartını RTX 2070 yaparsın.
O kadar pahalı parçalar seçip 500 TL bir kasa almandan ilginç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…