MSI MPG B550 Gaming Plus ve R7 5800x3D sistem görüntü vermiyor

GKEE

Hectopat
Merhaba.
  • İşlemci Ryzen 7 5800x3D.
  • Anakart MSI MPG B550 Gaming Plus.
  • RAM Corsair Vengeance 2x8 3000MHz.
İslemci ve anakart sıfır. Elimdeki işlemci Ryzen 5 2600 MSI sitesine göre anakart bu işlemciyi desteklemiyor. Elimde uygun bir işlemci olamadığı için USB flash BIOS ile BIOS Update yapmaya çalıştım.
Flash BIOS sırasında anakarta sadece 8 ve 24 pin bağlantılarıni yaptım. USB'ler FAT32 ve MBR olarak biçimlendirdim ve Update dosyasının MSI.ROM olarak adlandirdim. Tüm denemelerde BIOS Update ederken flash LED 5 6 dk kadar yanip sönüyor ve anakartı yeniden başlatıp bir iki kere daha yanıp sönüp update'i bitiriyor. Yani videolardan anladığım kadarı ile update gerçekleşiyor.
İlk olarak işlemcinin desteklendiği ilk BIOS verisyonu denedim. Olmayınca farklı bir USB ile çıkmış olan son BIOS versiyonu denedim. Oda olmayınca farklı bir USB ile yine son BIOS'a Update etmeye çalıştım.
Tüm denemelerde islemciyi takıp sistemi çalıştırdığımda CPU uyari LED'i beyaz olarak yanıyor ve görüntü gelmiyor. Kasadaki fanlar RAM RGB'leri vs çalışıyor. SSD'li SSD'siz tek RAM cift RAM olarak denedim. Fakat sonuç değişmedi.
İslemciyi eski anakartimda çalıştırıp görüntü alabiliyorum.
Sorun ne olabilir flash BIOS sırasında her şey normal gözükse de Update'i yapmamış olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Tekrar merhaba
  • Corsair cMW16GX4M2C3000C15W Vengeance RGB Pro LED DDR4-3000MHz C15 16 GB (2x8GB) Dual (15-17-17-35) 1.35v
MSI sitesinden uyumlulukları kontrol ederken kullandığım RAM'in listede çıkmadığını fark ettim. Bu şekilde uyumsuzluk olabilir mi? Eski anakartım msı b350m mortar arctic kullandığım ramler bu anakarttada uyumlulukta çıkmıyor fakat bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı