MSI MPG B550 GAMING "Your BIOS is damaged" hatası

Merhaba,
Bilgisayarımın RAM'ini değiştirmek için kapattım. Eski RAM'i söktüm, Neo Forza 8 GB 3600HMZ CL19. yeni kit RAM'i taktım, ripidjaw 3600MHz CL 18 8 GB X2. bilgisayarı tekrar açtığımda aşağıdaki yazı ile karşılaştım. Ne yapmam gerek? BIOS Update yapacak hazır flash yok.
Anakart MSI MPG B550 GAMING.

Dosya Ekleri

• IMG_20201026_114707.jpg
    IMG_20201026_114707.jpg
    235,6 KB · Görüntüleme: 116
  • IMG_20201026_114702.jpg
    IMG_20201026_114702.jpg
    106,9 KB · Görüntüleme: 132
  • IMG_20201026_113146.jpg
    IMG_20201026_113146.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 83
Arkadaşlar öncelikle hepinizi teşekkür ederim cevaplarınız için. Ceza aldığım için size hemen dönüş yapamadım.
RAM takarken BIOS çipine zarar vermiş olabilirsiniz.
Sanmıyorum hocam gayet yumuşak takmıştım.
Anladım, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. 😁
Aynen kit taktım.

USB'ye en güncel BIOS sürümünü yazdırıp tekrar yükleme yap. USB lazım gibi duruyor, MSI anakartlar bildiğim kadarıyla ASUS anakartlar gibi internetten BIOS indirip yükleme yapmıyor.
Haklısınız bir USB'yi buna ayırmakda fayda var.

Başka herhangi bir bilgisayardan bir USB'ye en güncel BIOS'u kurup flashback ile düzeltebilirsin yazılımsal çökme ise. Ama RAM'leri takarken anakarta zarar vermiş olabilirsin. Bu da mümkün.
Sanmıyorum hocam anakarta zarar verdiğimi.

Windows'a girebiliyorsa o program ile yapar tabii ki. Benim bahsettiğim direkt BIOS içerisinden internet ile yükle seçeneğine tıklayınca sunuculardan en son BIOS'u çekip, indirip yüklemesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios ekranı da bozuktu hocam atttığım SS de görüldüğü gibi.

Sorun kaynağı: Bilgisayarı kapatmadan yan paneli sökmüştüm. Başlattan kapattıktan sonra fan ışıkları sönünce RAM'i hemen söktüm. Muhtemelen bilgisayar tam kapanmamıştı ve anakartta hala akım vardı o yüzden böyle bir sorun ortaya çıktı.

Çözüm: BIOS reset pinlerini kısa devre, jumper ile, yaptım ve BIOS resetledim. Sorunsuz açıldı bilgisayar. Şimdi eğer varsa BIOS güncellemesi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı