MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi için işlemci önerisi

TheLunar

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda bir sistem topluyorum, bütçen ortalama 200-250k.

Anakartım MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi

Şu an işlemci ve ekran kartı hariç tüm parçaları topladım, ekran kartı olarak ocak sonunda satışa çıkacak olan 5080 veya 5090 alacağım ama işlemci olarak ne almalıyım çok kararsız kaldım.

9950x3D'yi bekliyordum ama sanki performansı iyi değil gibi geldi. Ben hem oyunlarda sorun yaşamayayım hem de iş için kullanayım istiyorum yani tek amacım oyun olmayacak. 9800x3D alsam her işimi görür mü emin değilim, sizce 9950x3D'yi bekleyeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İş için hangi programları kullanıyorsun?

İş için hangi programları kullanıyorsun?

Blender, OBS (yayın için), 3D render programları, yazılım IDE'leri vs. genel olarak yazılımla uğraşıyorum ve yayın yapmaya çalışıyorum ara sıra. Oyun olarak da AAA oyunlar. VR oyunları vs. oynuyorum.

3D render, yayın (nvenc) ve oyunlar için büyük ihtimalle GPU kullanılacak.

16 çekirdekli bir işlemci sizin işleriniz için sadece çok sık veya çok büyük projeler derliyorsanız hızlarını arttıracaktır.

Onun dışında geri kalan işlerde yakın performans alırsınız, 9950X3D için fazla masrafa girmenize gerek yok.

3D render, yayın ve oyunlar için büyük ihtimalle GPU kullanılacak.

16 çekirdekli bir işlemci sizin işleriniz için sadece çok sık veya çok büyük projeler derliyorsanız hızlarını arttıracaktır.

Onun dışında geri kalan işlerde yakın performans alırsınız, 9950x3D için fazla masrafa girmenize gerek yok.

Anladım benim amacım kasmasın yeter, süre uzun olsa da sorun olmaz fazla. Mesela arka planda birçok işi yaparken kasmazsa problem yaratmaz 9800x3D alsam da olur sanırım, sizce kasma yapar mı?

Render ve yayın için CPU kullanılmayacak zaten arkadaşın dediği gibi, 9800x3D fazlasıyla yeterli olur. Artık CPU gücüyle yapılan iş sayısı çok az zaten.

Render ve yayın için CPU kullanılmayacak zaten arkadaşın dediği gibi, 9800x3D fazlasıyla yeterli olur. Artık CPU gücüyle yapılan iş sayısı çok az zaten.

Anladım o zaman 9800x3D alıp geçebilirim biraz daha araştırayım. Teşekkür ederim.

Hocam çok fazla bilgi bulamadım bir türlü ama herkes dünyanın en iyi oyun işlemcisi 9950x3D olacak vs. gibi haberlerle paylaşıyor işlemciyi, bütçe sorunum yok 50k da olsa alacağım benim için fark etmiyor para sadece gercekten iyi performans versin yeterli. Yine de 9800x3Dden mi devam etmeliyim yoksa bekleyip en iyisini mi alayım kafam karıştı.

Son düzenleme:
9800x3D oyunlarda 9950x3D'den daha iyi olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı