MSI MPG Z300 anakarta i7-7700K takılır mı?

N4X

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Girişimci
Biliyorsunuz MSI’in MPG Z390 anakartı mevcut 4400MHz O.C'ye kadar RAM destekliyor vesaire. 3600 MHz Trident 2x8 GB RAM'im mevcut ama anakartım maksimum 2400'e kadar destekliyor.
Ben yukarıda belirttiğim MPG Z390 GAMING PRO Carbon anakart’a Intel i7-7700K işlemcimi taksam olmaz mı? “2 gündür araştırıyorum artık net bir cevaba ihtiyacım var. Bazı sitelerde i7 serileri ile uyumlu yazmışlar ama bir de sizden duymak istedim.

Not: 170-Z270'ler sana daha uyumlu ya da onları al ya da bütçeni i9'a çıkart, öyle MPG Z390I al gibi önerilerinizin farkındayım. Sadece yukarıda sorduğum soru önemli, Z170 ile MPG Z390'ı aynı fiyat bantlarında. Alabiliyorken tercihim Z390'dan olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z390 çipsetine, i7 7700K takamazsınız. Z390 çipseti; 8. ve 9. Nesil işlemciler için tasarlanmıştır. Z170'in o fiyatlarda olmasının sebebi; stokta kalma ürün olmasındandır. O kadar etmiyorlar artık.
Her halükarda 8. Veya 9. Nesil bir anakart almam lazım diyorsunuz anladım. Peki rgb olması kaydı ile i7-7700k ya uyumlu 3600 mhz destekleyecek bildiğiniz güzel bir anakart var mıdır?

Her halükarda 8. Veya 9. Nesil bir anakart almam lazım diyorsunuz anladım. Peki rgb olması kaydı ile i7-7700k ya uyumlu 3600 mhz destekleyecek bildiğiniz güzel bir anakart var mıdır?
MSI MB Z270 Tomahawk ARCTIC Soket 1151 DDR4 3800 (OC) 2x M.2 USB3.1 ATX: Amazon.com.tr Hem RGB hem de 3600 (O.C) destekliyor ama Extreme X.M.P açarsanız 3600 MHz kullanabilirsiniz, MSI zaten kendi sitesinde bunları göstermiş ama eski nesile bu kadar yatırım yapmak açıkçası pek akıl yolu değil.

Bu arada Antalya'lı mısınız? Aynı isimde gördüğüm birisi burada var da:D

Başka soru var mıdır?

Son düzenleme:
MSI MB Z270 Tomahawk ARCTIC Soket 1151 DDR4 3800 (OC) 2x M.2 USB3.1 ATX: Amazon.com.tr Hem RGB hem de 3600 (O.C) destekliyor ama Extreme X.M.P açarsanız 3600 MHz kullanabilirsiniz, MSI zaten kendi sitesinde bunları göstermiş ama eski nesile bu kadar yatırım yapmak açıkçası pek akıl yolu değil. Bu arada Antalya'lı mısınız? Aynı isimde gördüğüm birisi burada var da:D
Bende kara kara en kötü i7 9700k falan mı alsam diye düşünüyordum ama bu tamamen zamanında çok para verdiğim bilgisayarımı baştan toplamak gibi bir şey olacak bilgileriniz için teşekkür ederim tamamen dondum ve ne yapacağımı bilmiyorum :) Sorunuza yanıt olarak; hayır istanbul'da yaşıyorum :D

Bende kara kara en kötü i7 9700k falan mı alsam diye düşünüyordum ama bu tamamen zamanında çok para verdiğim bilgisayarımı baştan toplamak gibi bir şey olacak bilgileriniz için teşekkür ederim tamamen dondum ve ne yapacağımı bilmiyorum :) Sorunuza yanıt olarak; hayır istanbul'da yaşıyorum :D
Size tavsiyem; çok üst seviye bir anakat almayın ve RAM'leri Extreme X.M.P denilen olay ile yüksek frekanslarda kullanın. RGB'den vazgeçin, zaten kasaların üzerinde artık kontrolcü geliyor, gelmezse bile RGB kontrolcüler fazlasıyla var. Şu anki anakartınız nedir?

Size tavsiyem; çok üst seviye bir anakat almayın ve RAM'leri Extreme X.M.P denilen olay ile yüksek frekanslarda kullanın. RGB'den vazgeçin, zaten kasaların üzerinde artık kontrolcü geliyor, gelmezse bile RGB kontrolcüler fazlasıyla var. Şu anki anakartınız nedir?
Daha önce ki konunuzu gördüm, bende de o rgb hastalığı mevcut ne yazık ki. Tridentz rgb ramleri daha satın almadım ama kesinlikle satın almak istiyorum 3.6 mhz olanları. Bi yandan sadece rgb hastalığı değil 2400 mhz ram yeterli olmuyor Anakart olarak : B250 Gaming m3 anakartını kullanıyorum ve 2.4 e kadar destekliyor, 2 ekran kullanıyorum ve bir çok işlem sağlıyorum yayın açmakta dahil. Ramler yetersiz kalıyor oyuna vs girince discord seslerim kesiliyor vesayre gibi bellekten problem yaşıyorum. Cpu'm da hiç problem yok hep %20-30 bantlarında. Ekran kartı olarak 1070ti x gaming 8 gb kullanıyorum onda da hiç problem yok güncel bütün oyunları full grafikte oynayabiliyorum sistemimle ama iş yayına vs gelince sistematik problem çıkartmaya başladı

@N4X Sistemin gerçekten güzel 16 GB RAM ile yıllarca daha kullanırsın. Güçlü bir anakart alırsınız ve bir de O.C yaparsanız çok daha iyi olur.
İşte o bahsettiğiniz güçlü anakartı bir türlü bulamadım, bulamıyorum da :D O.C den çok anlamıyorum ama kendi ramlerimi 2133 den 2400 e çıkarttım msi anakartlarında O.C biraz kolay oluyor sanırım 2-3 video izleyince öğrendim bir kaç bir şey. Ramlerimi upgrade etmek istiyorum ama upgrade etmem için öncelikle anakartımı upgrade etmeliyim çünkü m3 2.4 e kadar destekliyor. Benim almak istediğim ram 3600MHZ dolayısı ile anakart şart gibi duruyor.
Hadi RGB olmasın 3.6 mhz kaldıracak 1151 (i7-7770k ya uygun) soketli güzel bir anakart var mı bildiğiniz?

İşte o bahsettiğiniz güçlü anakartı bir türlü bulamadım, bulamıyorum da :D O.C den çok anlamıyorum ama kendi ramlerimi 2133 den 2400 e çıkarttım msi anakartlarında O.C biraz kolay oluyor sanırım 2-3 video izleyince öğrendim bir kaç bir şey. Ramlerimi upgrade etmek istiyorum ama upgrade etmem için öncelikle anakartımı upgrade etmeliyim çünkü m3 2.4 e kadar destekliyor. Benim almak istediğim ram 3600MHZ dolayısı ile anakart şart gibi duruyor.
Hadi RGB olmasın 3.6 mhz kaldıracak 1151 (i7-7770k ya uygun) soketli güzel bir anakart var mı bildiğiniz?
Attığım Tomahawk çok güçlü bir karttır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı