MSI MPG Z390 GAMING Edge AC Mavi Ekran

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Selamlar sevgili Technopat Sosyal,

Geçen hafta yeni bir sistem topladım fakat topladığım günden beri bir sürü sorunla boğuşuyorum. Bunlardan bir kaçını paylaşıp sizlerden yardım isteyeceğim. Öncelikle topladığım sistemi paylaşayım.

Anakart: MSI MPG Z390 GAMING Edge AC 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB Wi-Fi M.2 HDMI DP ATX Anakart
CPU: Intel Core i9 9900K 3.6GHz 16MB
GPU: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080 Super WHITE OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
PSU: Corsair RM850X 850W 80 Plus Gold Full Modüler Beyaz PSU
Bellek: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro Beyaz 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM (X2, 32 GB)
İşlemci Fanı: Corsair Hydro Serisi H100I RGB Platinum SE 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
SSD: Corsair 960GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480 MB Okuma / 3000 MB Yazma)
HDD: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk

Sistem bu şekilde. Ekran kartı hariç monte bir şekilde geldi, ben sadece ekran kartını takıp bağlantılarını yapıp kullanmaya başladım. Sistem BIOS'u güncel son sürüm. Bana geldiğinde XMP profili açılmıştı bellekler 3200MHz hızında çalışıyordu ve BIOS üzerinden MSI Gameboost özelliği de açılmıştı, dolayısıyla işlemci 4.8GHz hızındaydı. Ben bütün gerekli driver yüklemelerini ve sistem güncellemelerini yaptım ve kullanmaya başladım. Oyun oynamaya başladığımda çok fazla mavi ekran hatası alıyordum ve fanların sesi çok fazla geliyordu.

önce acaba bana gönderirken yapılan Windows kurulumunda mı bir aksilik oldu acaba diğerek format atıp bütün gerekli driverları yükledim. Fakat sorunlar devam etti.

Daha sonra BIOS'tan gameboost özelliğini kapatarak işlemci hızını 3.6GHz olarak kullanmaya başladım, o sırada fan ayarlarının da hepsini "smartfan" seçeneğine getirdim. Sistem bir süre toparladı, sorunsuz çalıştı. Fakat daha sonra tekrar mavi ekran hatalarını almaya başladım.

Bu sorunları araştırmaya başladım internetten. Sistemin testlerini yapıp sorunun nereden kaynaklı olduğunu araştırmaya başladım fakat tatmin edici sonuca bir türlü ulaşamadım. Sanırım yeterli bilgim olmadığı için sadece araştırıp insanların söylediklerini yapmak yeterli olmuyor

Yaptığım testlerden bir iki tanesinin sonucu bırakıyorum, belki işe yarar diye.

MAXON Cinebench R20 Testi Sonucu:
AIDA64 Extreme Stres Testi Sonucu:
SSD ve HDD testlerinde bir sorun göremedim. Yapmadığım tek test bellek testi, onu da en kısa zamanda yapacağım.

Bunlar da 4 gün içinde aldığım mavi ekran hatalarının minidump dosyaları:
Başka bir sorunum ise şu; CS:GO oynarken oyunun ortasında bir anda oyun kapanıyor ve masaüstüne dönüyorum. Herhangi bir hata vermeden. Her oyun 2-3 defa yaşamaya başladım bunu. Daha sonra ikinci ekranımdan görev yöneticisini açık bıraktım, acaba tam oyun kapanırken sistemde neler oluyor görebilmek adına. Farkettim ki System diye bir uygulama tam oyun kapanırken yüksek CPU kullanımından dolayı en üst sıraya çıkıyor ve sonra düşüyor. Çok anlık bir şekilde gerçekleşiyor bu.

Açıkçası benim açımdan toplaması zor bir sistemi toplayabildikten sonra bunları yaşamak canımı sıkıyor ve bir doktor olarak devamı siz Technopat Sosyalde arıyorum

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

Bol sosyalli günler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…