MSI MPG Z390 RAM Overclock Sorunu

Panzehir

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Vengeance 3600 MHz kapasiteli RGB RAM'i anakarta bağladık ancak 2133 MHz'de çalışıyor.
MSI BIOS ayarlarında XMP aktif ediyoruz, RAM'in frekansını manüel olarak 3300 MHz seçiyoruz hata veriyor. Hatanın görüntüsünü resim olarak ekledim.
Çözüm nedir?

WhatsApp Image 2018-12-03 at 11.30.16.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın 2133 MHZ'in üstünü desteklemiyor olabilir. Kullandığın donanım ve işletim sistemi hakkında daha ayrıntılı bilgi vermelisin. Sonuçta kimse kahin değil.
Z390lardan bahsediyoruz yalnız.
BIOS update yapılımı acaba bazen sorun çıkardığını duymuştum.
Arkadaşlar Vengeance 3600 MHz kapasiteli RGB RAM'i anakarta bağladık ancak 2133 MHz'de çalışıyor.
MSI BIOS ayarlarında XMP aktif ediyoruz, RAM'in frekansını manüel olarak 3300 MHz seçiyoruz hata veriyor. Hatanın görüntüsünü resim olarak ekledim.
Çözüm nedir?

Eki Görüntüle 348671
Anakartın 2133 MHZ'in üstünü desteklemiyor olabilir. Kullandığın donanım ve işletim sistemi hakkında daha ayrıntılı bilgi vermelisin. Sonuçta kimse kahin değil.

Z390lardan bahsediyoruz yalnız.
BIOS update yapılımı acaba bazen sorun çıkardığını duymuştum.

Çözüm
Merhaba, türkçe kurallarına uymadığım için ban yemişim cevap veremedim.
BİOS Güncellemesi gerçekleştirdim ama halen 3300 MHZ seviyesine çıkartabilmiş değilim.
Bu arada frekansının artışı yanında PUBG'de FPS artışı olduğunu duydum. Bunun için BİOS'da ekstra ayar mı gerekiyor?
Yardımcı olabilecek hayır sever var mı?
Anakart'da işlemcinin yanında bulunan pinlerden 6 pinlisi boşta kalmıştı ve toplamda 12 pin var. Acaba bundan dolayı olabilir mi?

Merhaba, türkçe kurallarına uymadığım için ban yemişim cevap veremedim.
BİOS Güncellemesi gerçekleştirdim ama halen 3300 MHZ seviyesine çıkartabilmiş değilim.
Bu arada frekansının artışı yanında PUBG'de FPS artışı olduğunu duydum. Bunun için BİOS'da ekstra ayar mı gerekiyor?
Yardımcı olabilecek hayır sever var mı?
Anakart'da işlemcinin yanında bulunan pinlerden 6 pinlisi boşta kalmıştı ve toplamda 12 pin var. Acaba bundan dolayı olabilir mi?

Merhaba, 8+4 pin CPU girişiniz var. Siz sadece 8 pin takarak mı kullanıyorsunuz ve 4 pin boşta?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı