MSI Z390 ve İ5-9600KF Sistemde CPU-RAM Overclock Deneyimi

Msiın rehberine gözatıp denerseniz belki daha iyi sonuçlar elde edersiniz.Rehbere göre ring raito kısmı 3x düşürülmeli diyor yani 50 cpu rationuz var ring ratio 47 olmalı bir gözatmanızda fayda var. How can you overclock your Intel 9th Gen CPU up to 5GHz with MSI Z390 motherboards? Here are a few tips you should know!

Prime95 son sürümünü mü kullanıyorsunuz hangi sürüm ? Rehberdeki şekilde ayarladığınızda 1.32 yazdığınızda 1.35 e kadar spike attığını gözlemliyceksiniz ısıyı kontrol edemiyorsanız hedefinizi cpu ratio yu düşürün 35 dk prime95 dayanıp 45. Dakkada çöken çekirdek gördüm şahsen sabır işi en doğru ayarı bulursunuz umarım bende olduğu gibi 5.0 da çalışmayıp 4.9 daha düşük voltajla çalışabilir şans kısmet.
Öneriler için teşekkür ederim.
Son mesajımda ki ayarlar ile stabiliteye kavuştum.
5Ghz , 4133cl16 7/24 stabil kullanıyorum.
Güç planı: dengeli.

Hocam konu dışı olacak biraz ama merak ettiğim bir konu var. Bende de MSİ Z390-A PRO ( 4400 MHz O.C. ) Anakartı var. Şimdi Ramlerim 16 GB 3000 MHZ, bu ramleri maksimum kaç frekansa kadar çıkartabilirim , işlemcim i5 9600k.

@Machvins RAM çiplerinden tut(Samsung B-Die, E-Die, Hynix, Micron vs.) belleklerin PCB tasarımına, kullanılan bileşenlerin ve silikonun kalitesine kadar tonla değişken var. Deneyerek bulabileceğin bir değer.

Bellekler Samsung B-Die ise yüksek frekanslara çıkacaktır muhtemelen.

@Machvins RAM çiplerinden tut(Samsung B-Die, E-Die, Hynix, Micron vs.) belleklerin PCB tasarımına, kullanılan bileşenlerin ve silikonun kalitesine kadar tonla değişken var. Deneyerek bulabileceğin bir değer.

Bellekler Samsung B-Die ise yüksek frekanslara çıkacaktır muhtemelen.
Anladım teşekkürler , Biostan XMP açıyorum 3000 MHZ kendi frekansında çalıştırıyorum 3200-3600 MHZ olur mu diye merak ettim de gerek yok riskli gibi geldi. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı