MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wi-Fi anakarta RAM önerisi

UTKUSALONUR

Hectopat
Yer
Mykale Eteklerinde
Merhaba arkadaşlar, Intel i7 11700K işlemciye ve konu başlığında belirttiğim anakarta sorunsuz uyum sağlayacak 3600MHz ve CL16 gecikmesi olan RAM önerebilir misiniz? Ayrıca RAM ve anakart arasında uyum sorunu olup olmadığını nasıl kontrol edebiliriz? Veya doğrudan bakıp kontrol edebileceğim bir link yollayabilir misiniz?

Genel olarak Corsair ve G.Skill gibi markalar üzerinde durmaktayım. 4x8GB ya da 2x16 GB takmayı planlıyorum RAM olarak. Bunun ideali nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Bilenler varsa anlatırlar umarım. Teşekkürler.

İlgili Anakart:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, Intel i7 11700K işlemciye ve konu başlığında belirttiğim anakarta sorunsuz uyum sağlayacak 3600MHz ve CL16 gecikmesi olan RAM önerebilir misiniz? Ayrıca RAM ve anakart arasında uyum sorunu olup olmadığını nasıl kontrol edebiliriz? Veya doğrudan bakıp kontrol edebileceğim bir link yollayabilir misiniz?

Genel olarak Corsair ve G.Skill gibi markalar üzerinde durmaktayım. 4x8GB ya da 2x16 GB takmayı planlıyorum RAM olarak. Bunun ideali nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Bilenler varsa anlatırlar umarım. Teşekkürler.

İlgili anakart:

Bütçeniz nedir hocam bütçe demeden bir şey öneremem.

@Ahmet kenger, 2000 TL üst limitim. Değeceğine inanırsam 3000 TL fiyat bandına biraz zorlayabilirim. Fakat siz 2000 TL'ye göre önerirseniz sevinirim.

Hocam peki ileride RAM'ı 64 GB yapmayı düşünür müsünüz yoksa 32 ileri içinde yeterli mi sizin için
İleride 64 GB yapacaksanız G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 CL16 F4-3600C16D-32GTZNC Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Yoksa 32 yeter diyorsan Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL16 CMW16GX4M2D3600C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bundan 2 adet sipariş verebilirsiniz
OC yaparsanızda bütçenizin biraz üstü ama G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2x8) 4000 MHz DDR4 CL18 F4-4000C18D-16GTZRB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2 adet bundan alınabilir CL değeri düşürülebiliyor ama bu modelde kendim deneyimlemedim hiç kaça düşer pek bilmiyorum.

Bulabilirseniz Team T-Force Xtreem ARGB 3600 Mhz 3600 Mhz CL14 olarak mükemmel seviyede. Arkasından Crucial Ballistix 3600 Mhz CL16 ya da Corsair Dominator Platinum CL16 tercih edilebilir. 4x8 ya da 2X16 tercihi size kalmış ama Dual-Kit almaya özen gösterin.

@UTKUSALONUR

Anakart ürünlerinin bilgilendirme sayfalarında bir RAM listesi yer alır. Ama bunu da "uyumluluk" olarak düşünmemek lazım. Genelde alacağınız RAM'lerin kodları bu listede yer almaz. Bu daha çok "biz bunları taktık, sorun çıkarmadı" minvalinde bir içeriktir.

He yine de bakmak istiyorsanız aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz ama ekstrem durumlar haricinde sorun yaşanmaz.

@alihanvardertyok , az önce anlattıklarınız için çok memnunum. RAM bellekler ile ilgili bir diğer merak ettiğim şey ışıklandırma mevzusu. Mesela size şu iki Corsair Vengeance modelini göstereceğim:

Bunlardan birisi 4x8GB, diğeri 2x16GB ve RGB olmayan modeller. Fiyat farkı bariz gösteriyor kendini. İki modelin frekansları aynı ama CL değerleri değişik. Siz bu ikisi arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz? En az 2 yıl RAM ekletme ya da değiştirmeyi düşünmediğinizi varsaysanız, ne yapardınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı