MSI MS-7255 V2 Sistem BIOS'a Girmiyor ve Klavye İşlemiyor

sero07

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, ekran bu şekilde kalıyor. BIOS'a giremiyorum. Klavye işlemiyor. Yardımcı olabiir misiniz?

P_20191124_222053_vHDR_Auto.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak Clr CMOS yapmanız gerekiyor. Clr CMOS işe yaramaz ise BIOS'u yeniden yüklemeniz veya güncellemeniz gerekiyor. Fakat BIOS güncellemesinden sonra görüntü vermeme ihtimali var. Çünkü BIOS çipi ölmek üzere olabilir.
clr cmos yaptım olmadı.Bios pilini söküp taktım olmadı.Uygun bios sürümünü indirdim boot lu flasha yükleyip denedim yine olmadı.Acaba birde uzay montaj yapıp mı denesem?

clr cmos yaptım olmadı.Bios pilini söküp taktım olmadı.Uygun bios sürümünü indirdim boot lu flasha yükleyip denedim yine olmadı.Acaba birde uzay montaj yapıp mı denesem?
BIOS güncellemesinden sonra makineniz uçmadıysa bu iyi. Genelde bu tip takılmalara çoğunlukla HDD sebep olur. Resimden görülüyorki BIOS ekranı henüz SATA/IDE aygıtlarını göstermemiş. İlk olarak bunları kontrol edin.

BIOS güncellemesinden sonra makineniz uçmadıysa bu iyi. Genelde bu tip takılmalara çoğunlukla HDD sebep olur. Resimden görülüyorki BIOS ekranı henüz SATA/IDE aygıtlarını göstermemiş. İlk olarak bunları kontrol edin.
Bios guncellemesi yapamadım malesef.Resimde göründüğü gibi orda kalıyor.Birde bios resetlenmiyor.Yedek kasa olarak kullanacaktım ide hdd takmıştım ondan olabilir.👍🏻
Anakartı uzay montajı yapıp psu,cpu ve ram olarak bağlayıp deneyecegim.Sonucu paylaşırım👍🏻

Son düzenleme:
Burada BIOS güncellemesi denedim olmadı demişsiniz. Ama yazınızdan BIOS'u güncelledim sonuç değişmedi bir algı çıkıyor. Ama siz BIOS'u güncelleyemediğinizi sonradan belirttiniz. BIOS güncellemesini başarıya ulaşıncaya kadar tekrar deneyin. Çünkü bu önemli. HDD'yi söküp BIOS ekranını geçiyor mu diye kontrol edin dememe gerek yok sanırım. Bunu zaten biliyorsunuzdur. Deneyip sonucu bildirin.

Burada BIOS güncellemesi denedim olmadı demişsiniz. Ama yazınızdan BIOS'u güncelledim sonuç değişmedi bir algı çıkıyor. Ama siz BIOS'u güncelleyemediğinizi sonradan belirttiniz. BIOS güncellemesini başarıya ulaşıncaya kadar tekrar deneyin. Çünkü bu önemli. HDD'yi söküp BIOS ekranını geçiyor mu diye kontrol edin dememe gerek yok sanırım. Bunu zaten biliyorsunuzdur. Deneyip sonucu bildirin.
Merhabalar
Problemin kök nedeninin IDE kablosundan olduğunu tespit ettim.Kabloyu değiştirdim.Sorunu giderdim.
Teşekkürler.👍🏻

Dosya Ekleri

• P_20191126_162145_vHDR_Auto.jpg
    P_20191126_162145_vHDR_Auto.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı