MSI MS-7693 Bilgisayar ısı değerleri nasıl ?

Aynı ekran kartını Athlon X4 860K 4.5 GHZ seviyelerinde besleyebiliyor. Fakat X4 860K tekil çekirdek performansı ve mimari konusunda FX6300'ün önünde. Sisteminizde hangi sogutma sistemini kullanıyorsunuz ?

İşlemci soğutucum Xigmatek Red Scorpion II. Buda başka bir oyundan %90 lara çıktığını gördüm.

fx-6300 Far cry 4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyledigim gibi ekran kartınızı tam olarak verimli kullanmak için 4.0 GHZ seviyelerine çekmenizde fayda var. İşlemci sogutucunuzda varsa biraz gıdıklayalım. İşlemciye önem veren oyunlarda fps düşüşleri ve ekran kartını tam olarak verimli kullanamama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Otomatik OC için AMD Overdrive programı ile "Auto Clock" seçeneginizi kullanabilirsiniz. Bu şekilde yeter diyorsanız o zaman problem yok. Zaten ısı degerlerinizde normal.

Programı indirdikten sonra sol köşede "Auto Clock" seçenegi olacak. Program oradan otomatik OC yapıyor. 15-25 dakika sürebilir. Çok yüksek bir frekansa çıkartırsa ayarları kayıt etmeyin. 4.0 GHZ seviyelerinde ise ayarları kayıt edin ve oyuna tekrar girin. İlk aldıgınız ekran görüntüsü gibi dört beş tane ekran görüntüsünü alıp bizimle paylaşın. Bizde ekran kartı kullanımı ve sıcaklık degerlerinizi tekrar kontrol edelim.

Söyledigim gibi ekran kartınızı tam olarak verimli kullanmak için 4.0 GHZ seviyelerine çekmenizde fayda var. İşlemci sogutucunuzda varsa biraz gıdıklayalım. İşlemciye önem veren oyunlarda fps düşüşleri ve ekran kartını tam olarak verimli kullanamama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Otomatik OC için AMD Overdrive programı ile "Auto Clock" seçeneginizi kullanabilirsiniz. Bu şekilde yeter diyorsanız o zaman problem yok. Zaten ısı degerlerinizde normal.
Programı indirdim yükledim.
Auto clock yerine girdim şimdi ne yapacağım acaba ?

Dying light da, benim de sıkıntım oluyor. Sistem imzadaki gibi 4.4 ghz de kullanıyorum genelde GPU kullanımı 80 filan oluyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı