Bora Berge
Femtopat
Daha fazla
Geçen günlerde bilgisayarımı 20 dakikalığına odamda açık bırakıp evin mutfağına inmiştim bu sırada odaya bayağı güneş çarpıyordu ve sonra da fark ettim ki laptop bayağı ısınmış ve ayrıca fişi de çekik. Bu yüzden de pili de bitmiş. Laptopu fişe takıp çalıştırdıktan sonra laptop, her şeyi çok daha yavaş yüklemeye işlemlerini çok daha yavaş yapmaya ve kasmaya başladı. Normalde bilgisayar bana Windows 11'le gelmişti. Tanıdığım bir kişiye bu konuyu danıştığımda laptopu Windows 10'a formatlamamı önerdi.
Formatladığımda grafik ve ses sürücülerini de yükledim. Ama değişen bir şey yoktu. Şöyle ek bir şeyde söyleyeyim. Windows 11 de kontrol etmedim ama Windows 10 da küçük boyutlu bir oyun olması sebebiyle ve yüklemesi az zaman alacağından Roblox yükledim ve ne kadar olması gerekiyor, bilmiyorum. Ama oyun neredeyse 4-5 FPS veriyor ve CPU kullanımı da en fazla yüzde 10'a çıkıyor. CPU da mı bir sorun var acaba? Bir fikri olan yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Sistemim:
MSI Vector GP66HX.
İşlemci: Intel i7-12800HX
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3080 Ti laptop GPU.
SSD: 1TB.
RAM: 32 GB.
Formatladığımda grafik ve ses sürücülerini de yükledim. Ama değişen bir şey yoktu. Şöyle ek bir şeyde söyleyeyim. Windows 11 de kontrol etmedim ama Windows 10 da küçük boyutlu bir oyun olması sebebiyle ve yüklemesi az zaman alacağından Roblox yükledim ve ne kadar olması gerekiyor, bilmiyorum. Ama oyun neredeyse 4-5 FPS veriyor ve CPU kullanımı da en fazla yüzde 10'a çıkıyor. CPU da mı bir sorun var acaba? Bir fikri olan yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Sistemim:
MSI Vector GP66HX.
İşlemci: Intel i7-12800HX
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3080 Ti laptop GPU.
SSD: 1TB.
RAM: 32 GB.
Son düzenleyen: Moderatör: