Çözüldü MSI Mythic Light çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kerim_Efe

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım bilgisayarın kasa fanlarının rengini değiştirmek için yükledim fakat çalışmadı. Herhangi bir hata vermiyor. Anakartım MSI Pro b-650M-B

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok teşekkürler hocam.

@Takımelbiseli hocam şimdi kule tipini bagladim istedigim renkte çalışıyor dediğiniz 3 pinli 1 PIN'i boş olana bağladım diğerlerini nereye bağlayacağım beyaz yaptım rengi bu arada.

Kasanın arkası boyle göxüküyor ve fanlar boyle bir şeye bağlı.
Rica ederim hocam.
siyah, kaba ve 4 pinli birbirine eklenmiş girişler Molex dediğimiz güç bağlantılarıdır. Bunlar sadece fanın dönmesi için gerekli gücü doğrudan güç kaynağından PSU alır.

Papatya dizimi, anakartındaki o tek girişi JARGB kule tipi soğutucu kapattığı için diğer fanları birbirine ekleyerek ilerlemelisiniz. Fanlardan çıkan ARGB kablolarının bir ucu erkek iğneli, diğer ucu dişi delikli oluyor. Kasa fanlarının ARGB kablolarını birbirine tak en son kalan tek ucu da kule tipi soğutucunun ARGB kablosunun arkasındaki boşluğa varsa veya kule tipini çıkarıp hepsini birbirine ekleyerek tek hat üzerinden anakarta bağlayın hocam.

Eğer kasa fanlarından sadece o fotoğraftaki kalın Molex kabloları çıkıyorsa ve yanlarında başka ince kablo yoksa o fanlar maalesef Fixed RGB yani sabit renklidir. Bu durumda ne yaparsanız yapın yazılım üzerinden renk değiştiremiyorsunuz ama yeni nesil bir sistem olduğu için o ince ARGB kablolarının kasanın arkasında bir yerlere sıkıştırılmış olma ihtimali çok yüksek.

Hazır kasanın arkasını açmışken bakın eğer fanların sadece Molex ile bağlıysa sürekli en yüksek devirde döner ve ses yapabilir. Eğer fanlardan çıkan 3 veya 4 pinli başka kablolar varsa onları da anakarttaki SYS_FAN girişlerine takarsanız MSI Center üzerinden fan hızını da ayarlayabilirsiniz hocam.

toparlamam gerekirse; o kaba molexlerin yanında ince kablo var mı yok mu ona bakmamız lazım. Eğer ince kabloları bulursan hepsini birbirine ekleyip tek bir uç olarak anakarttaki o beyaz yaptığın girişe takacaksınız.
Doğru yazılımı kullandığınızdan emin misiniz?
Eskiden MSI Dragon Center veya tek başına Mystic Light vardı ama artık onlar bitti
MSI Center yüklü olmalı eğer değilse microsoft storedan ya da MSI sitesinden indirin.
Eğer kasanın fanları bir kontrolcüye HUB bağlıysa ve o kontrolcüden anakarta kablo gidiyorsa;
kasanın üzerindeki reset ve LED tuşuna 3-5 saniye basılı tutun, ışıklar bir kez çakıp sönecektir. Bu kontrol artık kasada değil anakart yazılımında demektir, bunu yapmazsanız mystic light üzerinde ne yaparsanız yapın renk vermez.
bir de kablo bağlantısını kontrol edin. anakartın üzerinde HRAINBOW 3 pinli 5V ARGB yazan girişleri kontrol edin.
Eğer fanların kablosu buraya takılı değilse yazılım fanları göremez.
bazı hazır sistemlerde fanlar sadece PSU güç kaynağına bağlı oluyor. eğer anakarta giden o ince 3 pinli kablo takılı değilse yazılımın yapabileceği bir şey kalmıyor.
Bu arada bilgisayar da başka RGB yazılımları var mı? yazılımlar birbirini bloklayabiliyor.

Bilgisayarı dün aldım ilk masaüstü bilgisayarım şimdş bakacağım.

Hocam hrainbow yazan ve 3 pinli bir bağlantı yok fakan JRGB 1 ve JRGB 2 var syrıca eklemeyi unutmuşum kule tipi soğutucunun ışıkları yanmıyor kabloları bağlanmamış.

Bir de SYS_FAN girişleri var onlar neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı dün aldım ilk masaüstü bilgisayarım şimdş bakacağım.

Hocam hrainbow yazan ve 3 pinli bir bağlantı yok fakan JRGB 1 ve JRGB 2 var syrıca eklemeyi unutmuşum kule tipi soğutucunun ışıkları yanmıyor kabloları bağlanmamış.

Bir de SYS_FAN girişleri var onlar neler?
Sizin bulduğunuz JRGB 1 VE JRGB 2 girişleri 12V ve 4 pinli. Bunlar eski nesil RGB ler içindir. Ancak muhtemelen kasanın fanları ve kule tipi soğutucunun yeni nesil 5V 3 pinli ARGB sistemidir.
Anakartın üzerinde JARGB_V2_1 yazan giriş olması lazım Genelde anakartın en alt kısmında ya da sağ üst köşesinde olur.
3 pinli arasında bir pin boşluk olan o meşhur girişi bulman lazım :)
HRAINBOW yerine senin anakartta adı JARGB olarak geçer.

bir de kablolar bağlanmamış dedin ya olayı çözüyor aslında ışıkların yanması için soğutucudan ve fanlardan çıkan o ince ucu 3 delikli biri kapalıdır, kabloları bulman lazım. Eğer kasanın arkasında bir RB HUB kontrolcü varsa bütün bu boşta kalan ışık kablolarını o kutuya takmalısın. Kontrolcü yoksa bu kabloları birbirine ekleyip papatya dizimi/daisy chain en son ucu anakarttaki o bahsettiğim JARGB girişine takman gerekiyor hocam.
SYS_FAN ise kasanın içindeki egzoz ve ön fanların dönmesi ve hız kontrolü PWM için gerekli olan güç girişi. fanlarınız dönüyorsa zaten bunlar takılı, ışıkla bir ilgisi yoktur.

Çok teşekkürler hocam.

@Takımelbiseli hocam şimdi kule tipini bagladim istedigim renkte çalışıyor dediğiniz 3 pinli 1 PIN'i boş olana bağladım diğerlerini nereye bağlayacağım beyaz yaptım rengi bu arada.

Dosya Ekleri

• IMG_20251221_150824.jpg
    IMG_20251221_150824.jpg
    256,3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20251221_150829.jpg
    IMG_20251221_150829.jpg
    106,8 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Çok teşekkürler hocam.

Rica ederim hocam.
siyah, kaba ve 4 pinli birbirine eklenmiş girişler Molex dediğimiz güç bağlantılarıdır. Bunlar sadece fanın dönmesi için gerekli gücü doğrudan güç kaynağından PSU alır.

Papatya dizimi, anakartındaki o tek girişi JARGB kule tipi soğutucu kapattığı için diğer fanları birbirine ekleyerek ilerlemelisiniz. Fanlardan çıkan ARGB kablolarının bir ucu erkek iğneli, diğer ucu dişi delikli oluyor. Kasa fanlarının ARGB kablolarını birbirine tak en son kalan tek ucu da kule tipi soğutucunun ARGB kablosunun arkasındaki boşluğa varsa veya kule tipini çıkarıp hepsini birbirine ekleyerek tek hat üzerinden anakarta bağlayın hocam.

Eğer kasa fanlarından sadece o fotoğraftaki kalın Molex kabloları çıkıyorsa ve yanlarında başka ince kablo yoksa o fanlar maalesef Fixed RGB yani sabit renklidir. Bu durumda ne yaparsanız yapın yazılım üzerinden renk değiştiremiyorsunuz ama yeni nesil bir sistem olduğu için o ince ARGB kablolarının kasanın arkasında bir yerlere sıkıştırılmış olma ihtimali çok yüksek.

Hazır kasanın arkasını açmışken bakın eğer fanların sadece Molex ile bağlıysa sürekli en yüksek devirde döner ve ses yapabilir. Eğer fanlardan çıkan 3 veya 4 pinli başka kablolar varsa onları da anakarttaki SYS_FAN girişlerine takarsanız MSI Center üzerinden fan hızını da ayarlayabilirsiniz hocam.

toparlamam gerekirse; o kaba molexlerin yanında ince kablo var mı yok mu ona bakmamız lazım. Eğer ince kabloları bulursan hepsini birbirine ekleyip tek bir uç olarak anakarttaki o beyaz yaptığın girişe takacaksınız.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı