MSI Nightblade Mi 3 Temizliği nasıl yapılmalı?

• Konuyu başlatan Wynex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.854
Daha fazla  
Merhabalar,

Msi Nightblade Mi 3 Hazır bir sisteme sahibim. Kasa diğer kasalara nazaran küçük bir kasa ve içini hiç açmadım temizlik için, şimdi garantiye göndermek istemiyorum Ankara'da oturuyorum İstanbul'a kargo ile uğraşmak istemiyorum. Eğer normal kasalardan pek farkı yok ise açıp temizlemeyi düşünüyorum açtığım zaman garantisi gidecek zaten. Bu kasanın bir temizleme videosunu bulamadım eğer varsa atabilirseniz sevinirim ayriyeten tüyo vermelere açığım.

Ayriyeten bu bilgisayarın işlemcisi i5 7400 ve bana düşük geliyor darboğaz yapıyor uygun fiyatlı yayın da yapabileceğim PUBG'de GTA 5'de darboğaz yapmayacak bir İntel işlemci önerebilir misiniz? Aslında Ryzen düşünüyordum fakat anakart uyumlu değil.

İyi forumlar.
Eklemeyi unutmuşum Not: Anakart Msi B250

Son düzenleme:
Çözüm
1540739644168.png

Şöyle bir iç tasarıma sahip, ekran kartını çıkardıktan sonra bir hava kompresörü ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Daha basit olarak da aşağıdaki gibi bir boya fırçasıyla temizleyebilirsiniz, tozu hemen kaldırıyor ama biraz daha zahmetli olur tabi. Ben hep boya fırçasıyla temizliyorum.

1540739745655.png
1540739644168.png

Şöyle bir iç tasarıma sahip, ekran kartını çıkardıktan sonra bir hava kompresörü ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Daha basit olarak da aşağıdaki gibi bir boya fırçasıyla temizleyebilirsiniz, tozu hemen kaldırıyor ama biraz daha zahmetli olur tabi. Ben hep boya fırçasıyla temizliyorum.

1540739745655.png

Çözüm
Eki Görüntüle 340123

Eki Görüntüle 340127
Teşekkür ederim, bunun işlemcisi nerede bilgin var mı termal macun için ayriyeten fazla kasa temizlemişliğim yok 1 kere kasa temizledim termal macun hiç sürmedim elimde kalmasın ekran kartı falan :D Tüyo verebilir misin biraz.
Ayrıca bir sorum var bilgin var mı bilmiyorum Bellek ve CPU kullanımım çok yüksek oluyor PUBG'de mouse donmaya başlıyor sistemim imzamdaki gibi temizlik yaparsam ve macunu sürersem düzelme ihtimali var mı bilgisayarı alalı tam olarak 4 ay oluyor. Kasanın PSU fanının dönüşünü dahi göremiyorum tozdan dolayı ilk zamanlar döndüğü belli oluyordu gözüküyordu şimdi tamamiyle toz kapladı gözükmüyor. Sence bir faydası olur mu kullanımlara?

Son düzenleme:
Eğer işlemci ve GPU çekirdek hızlarınız normal ise tozlardan problem olacağını sanmıyorum. Tozlardan dolayı fazla ısınma olur bu da "thermal throttling"e sebep olur, yani ısınan bileşenler çalışma frekanslarını düşürür bu da performans kaybına neden olur. Yani ısının doğrudan bir etkisi yok çekirdek ve saat hızlarınız düşük değilse toz kaynaklı değildir.

4 aylık bir üründe Termal macun değiştirmenize gerek yok. Direk bileşenlerin üstündeki tozu ve fan yuvalarındaki tozu alsanız yeter.

Eğer işlemci ve GPU çekirdek hızlarınız normal ise tozlardan problem olacağını sanmıyorum. Tozlardan dolayı fazla ısınma olur bu da "thermal throttling"e sebep olur, yani ısınan bileşenler çalışma frekanslarını düşürür bu da performans kaybına neden olur. Yani ısının doğrudan bir etkisi yok çekirdek ve saat hızlarınız düşük değilse toz kaynaklı değildir.

4 aylık bir üründe Termal macun değiştirmenize gerek yok. Direk bileşenlerin üstündeki tozu ve fan yuvalarındaki tozu alsanız yeter.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı