MSI Optix G241 144 Hz olmuyor

uomerlutfi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf
MSI GL63 8RD laptopum var. Kendı paneli 60 Hz.
MSI Optix G241 ekran aldım ancak 144 Hz olarak değil, 120 Hz olarak kullanabiyorum.
Kutudan cıkan HDMI kablo ile baglıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yanlış bilgi
MSI GL63 8RD laptopum var. Kendı paneli 60 Hz.
MSI Optix G241 ekran aldım ancak 144 Hz olarak değil, 120 Hz olarak kullanabiyorum.
Kutudan cıkan HDMI kablo ile baglıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum, laptopunda DisplayPort çıkışı var mı? Bu arada HDMI kablo ile 144 Hz alamazsın zaten. Eğer çıkış varsa Display kablosu alıp öyle bağlaman gerek. Ancak o zaman 144 Hz alabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Display Port kablosu ile 144 Hz alabilirsin.
Eğer HDMI kullanıyorsan maksimum 120 Hz destekler.
Edit: Eklemeyi unutmuşum HDMI 2.0 üzeri kablolar ile 144 Hz ve üzeri alınabilmektedir.

Son düzenleme:
Dostum laptopunda Display Port çıkışı var mı? Bu arada HDMI kablo ile 144Hz alamazsın zaten. Eğer çıkış varsa display kablosu alıp öyle bağlaman gerek ancak o zaman 144Hz alabilirsin.

Evet Display Port cıkısım var. Cogu kişi HDMI ile 144 Hz alabılıcegımı soyledıgı için bende kullanmayı denedim. Yani HDMI ile 144 almak mumkun degıl. Peki mini DP aldıgımda 144 alabilir miyim.

Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin, alttaki tablodaki şartları sağladığınız sürece 144 Hz alabilirsiniz HDMI ile.

Dosya Ekleri

• 5F9ACEAF-B065-471D-ADEB-6BFC260F8FE7.jpeg
    58,9 KB · Görüntüleme: 144
HDMI sürümü eski olabilme ihtimalinden (<v1.4) Display Port kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Display Port kablosu ile 144 Hz alabilirsin.
Eğer HDMI kullanıyorsan maksimum 120 Hz destekler.
teşekkür ederim sordugum kişiler hdmi ile 144 aldıklarını belırtmısler o yüzden merak ettım bende
HDMI sürümü eski olabilme ihtimalinden (<v1.4) Display Port kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Kutu içerisinden cıkan HDMI kablo yu denedim sürümünü nasıl ogrenebılırım?

Bende aynı mönitörü kullanıyorum. Ultra HD, HD, SD sekmesinden 1080p seçili iken max. 120 Hz oluyor ama PC yazan yerin altındaki 1080p'yi seçtiğinizde 144 Hz seçeneği olacaktır diye düşünüyorum.
Kutu içerisinden cıkan HDMI kablo yu denedim sürümünü nasıl ogrenebılırım?
Bende kutu içeriğindeki kabloyu kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (101).png
    61,6 KB · Görüntüleme: 146
  • Ekran Görüntüsü (102).png
    58,4 KB · Görüntüleme: 152
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…