MSI Optix G241 Ghosting Yapıyor

4sprz

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamalar.

MSI G242 23.8 inc ekran aldım. Aldığım gün ghosting ve ölü piksel testleri yaptırdım herhangi bir sorun çıkmadı.
Yaklaşık 1 haftadır da ara ara oynuyorum ve oynadığım oyunlar CS:GO ve KovaaK's Aim Training.
KovaaK's'ta oynarken herhangi bir sıkıntı hissetmedim, bilenler bilir zaten beyaz arka planda oynanıyor.
Fakat CS:GO oynarken bir farklılık hissettim, gözlerim yoruluyordu ve başım ağrıyordu. Mouse çevirirken ya da hızlı flicklerde sanki gözle net seçilemeyen fakat rahatsız eden bir bulanıklık tarzında bir şey vardı. Sensitivity'yi biraz arttırmıştım (600*1, 46 = 876 eDPI yaptım, önceden 600*1, 2 = 720 eDPI idi) ve acaba Sensitivity'den mi diye düşünüyordum ya da önceden 15 inc Monster laptop ile oynadığım için 23.8 inçe çıktığımdan belki ondardır diye düşündüm. Fakat 5 dakika CS:GO oynadıktan sonra bile baş ağrısı ve göz sulanması yaşayınca tekrar ghosting test yaptırdım ve yine büyük bir soruna rastlamadım. Sadece o UFO'ların sol kısmı hafif bulanık ve çizgi çizgi arkaya uzanıyor (Hızlı giden arabanın arka ışıkları böyle iz bırakır gibi uzar ya, o şekilde uzanıyor.).

Sonra CS:GO'da ekranı sağa sola hızlı hızlı çevirken ve yavaş yavaş çevirirken video kaydı aldım. Videoyu kare kare oynattığımda hareket resimlerin aşağıdaki gibi olduğunu gördüm. Ama tekrar belirtmek istiyorum normal oynarken ya da video normal hızda çalıştırırken bu şekilde görünmüyor. iPhone'u olan bilir, Android'de de vardır, videoyu elimle ilerleterek yavaşça izlediğmde (bir nevi kare kare) aşağıda paylaştığım resimlerdeki gibi ghosting olayı gördüm.

Şimdi ghosting testinde net bir ghosting çıkmadığı için, acaba diyorum videou o şekilde yavaşça izlediğim için bu şekilde mi gözüyor?
Eğer öyleyse bu ekranda CS:GO oynarken yaşadığım rahatsızlık, arka planın bulanık hissi gibi rahatsız edici hissin sebebi nedir? Ekrana ekstra ayarlar mı yapmalıyım?
Alalı 14 gün daha olmadığı için iade süresi dolmadan karar vermeliyim fakat bu şekilde saatlerce CS:GO oynamak mümkün değil, gözüm bozulacak diye korkuyorum. Sıfırdan sistem kurdum CS:GO için, o yüzden önemli benim için.

Siz deneyimli ve bilgili arkadaşlardan yardım almak istedim.

Zamanını ayırıp okuyan ve cevap yazma zahmetine giren herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ghosting 1.png
    Ghosting 1.png
    651,8 KB · Görüntüleme: 62
  • Ghosting 2.png
    Ghosting 2.png
    661,2 KB · Görüntüleme: 57
  • Ghosting 3.png
    Ghosting 3.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 76
  • Ghosting 4.png
    Ghosting 4.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar ghosting değil, UFO testini de aynı şekilde telefon kamerası ile çektiğinizde 3-4 tane ufo olduğunu görebilirsiniz.
Rahatsızlığınızın sebebini bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı