MSI Optix G241 vs LG 24GN600-B vs ViewSonic VX2418-P-mhd

Makaleler
1
Merhaba, başlıktaki üç monitörden birisini bugün satın almayı düşünüyorum. Ghosting yaşatmayacak bir model almam lazım çünkü dün satmış olduğum önceki 27" VA panel monitörümde bu sorunu yaşıyordum. Ürünlerin linkini alta bırakıyorum:

Merhabalar aynı bütçeye sahibim benim de monitör ihtiyacım var. LG monitör güzel fakat cızırtı (Coil Whine) problemleri yaşayanlar olmuş. Optix serisinde de alıp ölü piksel çıkmayan çok kişi var. Viewsonic olan da VA panel. Açıkçası bu bütçede sorunsuz bir monitör bulmak zor yani ben bulamadım. LG'yi alıp deneyeceğim ben büyük ihtimalle.

Yani tam içimden geçenleri yazmışsınız, gerçekten sorunsuz bir monitör almak için bir takla atmadığım kaldı. Dünden beri araştırıyorum, içime sinen bir model olmadı. Şu an MSI G241 modeline yakınım IPS olduğu için ama ölü pixel ve ışık sızması olan var, olmayan var o konuda kararsız kaldım.

Şahsen G241 kullanıcısıyım. Işım sızması minimal düzeyde ki IPS panellerde olması gereken kadar. Ölü piksel de bulunmuyor. Amazon Hepsiburada gibi yerlerden veya güvenli satıcılardan alırsanız aksi bir durumda iade yapabiliyorsunuz.
Model olarak ben çokça beğeniyorum be 1.5 senede hiç sorun yaşamadım. Ben alırken 1400 TL idi gerçekten F/P bir üründü şu anki piyasasında ederini karşılar mı tam hakim değilim.

LG olan monitör de IPS panel. Fakat Coil Whine problemi çıkanlar olmuş. LG 24GN650-B monitörde coil whine var mı?
Ayrıca ayakları sabit olduğu için yükseklik ayarı yapılamıyor. Yükseklik ayarı yapmak için 650-B modeline bütçe arttırmak lazım. Daha önce G24F monitör aldım Coil Whine sebebiyle iade ettim. Optix serisinde görüntü çamur gibi diye şikayet edenler de var.

Şu an 1,4k'ya monitör yok maalesef. O zamanki fiyatlar ile karşılaştırmaya kalkarsam monitör almaktan vazgeçerim herhalde. Ghosting ne durumda? Ufo Test yaptınız mı? Ben biraz fazla FIFA oynadığım için ghosting maç esnasında epey rahatsız ediyor.

Monitörde de Coil Whine epey rahatsız eder sanırım, ben hiç denk gelmedim. Ekran kartı veya PSU'da yine kasa içinde duruyor donanımlar. Sağlam bir indirim denk gelse de 3.000 civarı olan ürünler 2.500'e düşse iyi olur.

Ghosting VA panellerde ki kronik sorun. Siyahları daha kaliteli ve sıf kavisli diye VA alanlar var. Bence gereksiz. IPS renk dolgunluğu ve canlılığı ile oyun ve film keyfini zirveye çıkartıyor. IPS monitörlerde ışık sızması olayı meşhur yukarıda arkadaşımız belirtmiş. Fakat göze batmıyor net belirteyim. (ASUS IPS monitör kullanıyorum). Marka zedelemek gibi olmasın fakat MSI pek önermiyorum. LG kronik sorunlu denilmiş fakat öyle düşünmüyorum. Monitör ya da televizyon sektöründe LG başı çeken firmalardan. Panel kalitesi çok iyi. Üstüne çok iyi bir renk dolgunluğu sunuyor. Geçen sene bütçem yetmediği için alamamıştım.

Kronik sorun demeyelim ama son zamanlarda 144Hz'e alınca Coil Whine çıkanlar olmuş. Bu sorunun haricinde zaten direkt LG alınması lazım.

IPS monitörlerde ışık sızması olayı meşhur

Işık sızması dediğimiz olay siyah yoğunluktaki görüntülerde mi belli oluyor? Yani bir filmde gece sahnesini izlerken ışık sızmasını mı yaşıyoruz veya daha mı çok belli oluyor?
Kronik sorun demeyelim ama son zamanlarda 144Hz'e alınca Coil Whine çıkanlar olmuş. Bu sorunun haricinde zaten direkt LG alınması lazım.

LG 24GN600-B olanı mı alacaksınız?

Işık sızması dediğimiz olay siyah yoğunluktaki görüntülerde mi belli oluyor? Yani bir filmde gece sahnesini izlerken ışık sızmasını mı yaşıyoruz veya daha mı çok belli oluyor?

Aynen öyle. Siyah sahnelerde gözden kaçmıyor bu durum. Fakat alışıyorsunuz. Görmezden gelinebiliyor. Ayrıca her sahne siyah olmadığı için sürekli olmuyor. IPS monitörden vazgeçilecek bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…