MSI Optix G271 iade süreci

Warcrym

Femtopat
Daha fazla  
2021 tarihinde, 1700TL'ye aldığım MSI Optix G271 marka monitörümü, ekranın alt tarafı kararmaya başladığı için servise yolladım. Servis iade/değişim hakkı verdi.
Ben şahsen tamir edip yollamalarını bekliyordum fakat düşündüğüm gibi olmadı. Bana 1700TL iade ettiler.
Monitörün şu anki fiyatı 6000TL civarı. Sizce bu adil mi? Bence hiç değil. Ne yapmam gerekiyor? Siz olsanız ne yapardınız? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1700 TL'yi onlara sağlam şekilde iade ederdim! Adil filan değil dostum değişim talep edin veya tüketici mahkemesine verirsiniz 6000TL iade almak için ama uğraşmaya değmez iade için bence, monitörsüz kalmaktansa değişim isteyebilirsiniz, bunu da kabul etmezlerse mahkeme yolu gözükür ama değişim talebi sunmuşlar size zaten.

Aynı olayı ben de yaşadım ama buradaki sorun servisten değil, satıcıdan kaynaklı. Servis değişim raporu yazıyor, satıcı para iadesi yapıyor. Ve bunu Hepsiburada gibi "büyük" şirketlerin kendisi de yapıyor! Ne yazık ki muhatabınız satıcı...

1700 TL'yi onlara sağlam şekilde iade ederdim! Adil filan değil dostum değişim talep edin veya tüketici mahkemesine verirsiniz 6000TL iade almak için ama uğraşmaya değmez iade için bence, monitörsüz kalmaktansa değişim isteyebilirsiniz, bunu da kabul etmezlerse mahkeme yolu gözükür ama değişim talebi sunmuşlar size zaten.
Değişim istediğimi belirtmeme rağmen, satıcı bana kendisinin bir dağıtıcı olduğunu, muhattap olarak MSI'ı muhattap almamı söyledi... MSI'ı aradığım zaman, MSI'ın Türkiye teknik servisi telefonu açıyor, ve satıcı ile sizin aranızda diyor :(. Sanırım tek yol şikayetçi olmak...

Değişim istediğimi belirtmeme rağmen, satıcı bana kendisinin bir dağıtıcı olduğunu, muhatap olarak MSI'ı muhatap almamı söyledi... MSI'ı aradığım zaman, MSI'ın Türkiye teknik servisi telefonu açıyor, ve satıcı ile sizin aranızda diyor :(. Sanırım tek yol şikayetçi olmak...

Ne kadar hızlı şikayetçi olursan o kadar iyi. Şikayetçi olduğunu gösteren belgeleri de satıcı ve MSI Türkiye'ye atarsan belki bir nebze işe yarar.

Güncelleme: Sonuç karar heyeti tarafından red yedi. Hehe. Ne kadar güzel. Sen monitör al, monitör kendiliğinden bozulsun. Ekonomi sürekli b*k yoluna kaydığı için güncel fiyatı 6k olan monitör için sana 1.7k ödensin ve dava sonucu red yiyelim. Çok iyi abi ya. Tedarikçi firma MSI tarafından paranın tamamını almayı çok iyi bilir ama. Değilmi?xd

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı