MSI Optix G27C7 27" alınır mı?

Merhabalar, uzun araştırmam sonucu sonunda karar kılıp bu modeli sipariş verdim. Kullanan varsa deneyimlerini sormak için konuyu açıyorum. Daha önce 24" monitör kullanmıştım, Samsung VA panel, bu sefer biraz daha büyük olsun ve 72 yerine 144 ararken 165 Hz'de buldum kendimi. Yine VA panel ancak umarım aşırı ışık sızması veya ölü piksel ile karşılaşıp uğramam. Kullanan varsa, bir yorum atarsa çok sevinirim.

271ce var bende. VA panele sahip. Işık sızması vs. herhangi bir sorunu yok. Ekranın yazılımsal özellikleri çok hoş birden fazla modu tek bir uygulamadan kontrol edebiliyorsun. FPS için bir de aim desteği koymuşlar. Sanırım Optix serisinin hepsinde var. Başarılı mı dersen iyi bir ayarla AWP tarzı silahlar dürbün olmadan kolayca kullanılır. :)

O monitörün bende 24 inç olanı vardı, yorumlara bakmadan almıştım 10 kişiden 5'i falan ölü pikselden dolayı şikayetçiydi. Benimkinde de ölü piksel çıktı ve satıcıyla uzlaşarak iade ettim. Eğer 0 ölü piksel garantisi yoksa MSI 5 ölü piksel aşağısına işlem yapmamakta.

O monitörün bende 24 inç olanı vardı, yorumlara bakmadan almıştım 10 kişiden 5'i falan ölü pikselden dolayı şikayetçiydi. Benimkinde de ölü piksel çıktı ve satıcıyla uzlaşarak iade ettim. Eğer 0 ölü piksel garantisi yoksa MSI 5 ölü piksel aşağısına işlem yapmamakta.
Teşekkürler, sorun yaşarsam HB üzerinden iade işlemi gerçekleştiririm. MSI ile muhatap olmadan sorunu halledebilirim.
Firma oldukça ilgili çıktı. İkitelli'de yerlerine gittim monitör ile. Yenisini getirdiler, laptopumu HDMI ile bağlayıp testlerini yaptım. Teslim aldım çıktım. Sorunsuz şekilde kullanıyorum. 27'' için 1080p kafada soru işareti bırakıyor doğru ama kabul edenler için monitörü şiddetle öneririm. Kavisli olması (daha önce de kullanmıştım kavisli) ekrana bakarken verdiği hissi bende düz ekranlar vermiyor. 165Hz zaten yağ gibi bir deneyim. DP kablo ile 5500XT ile kullanıyorum. Renkleri VA panel kadar canlı ve gerçek. Birçok modu ve ayarı mevcut. Kurcalayıp kendinize göre ayarlamanızı öneririm. Ekrana en az 60-70 cm uzaktan bakmak gerekli piksel yoğunluğunun azizliğini farketmemek için. Zaten 27'' yani büyük olduğundan. 30-40 cm'den bakmak garip olacaktır. Macera bu şekilde sonlandı, şimdilik bir sorun görünmüyor, umarım 1-2 yıl üzmeden götürür. Zaten muhtemelen dayanamaz tekrar yenilerim her şeyi.
Satıcı firma ile, monitörü aldığım tarihten itibaren ilk Pazartesi firmaya gittim ve anında değiştirdiler. Hatta orada yeni kapalı kutuyu açıp denedim, testlerini yaptım, sonra tekrar kutuladık ve evime döndüm. 1 haftayı geçti kullanıyorum, gerçekten güzel monitör. Oyunlarda ve web deneyiminde 27'' alışınca iyi oluyormuş. Elbette bir sorun var, bunu bilerek aldım zaten o yüzden sorun demeyelim, doğası gereği 1080p/27'' biraz olmuyor. Şimdilik işimi görüyor, web ve programları kullanırken biraz piksel görmek üzücü olsa da alışılıyor. Mesafe 60-70 cm olduğunda piksel görme hissiyatı oldukça azalıyor. Oyunlarda asla bir sorun yok, yani 1080p diye hiç yadırgamadım, mükemmel bir kalite hissettiriyor. VA panel ve 165Hz Curved bir araya gelince herkesin yaşamasını istediğim bir deneyim sunuyor. 1600AF ve 5500XT, Hz'i sonuna kadar besleyemese de genel olarak oynadığım oyunlarda 100+ ortalama FPS ile oynuyorum ve deneyim çok iyi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı