MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Ne monitörmüş arkadaş koskoca MSI'nın yaptığına bak. Yazıklar olsun. James Donkey kalitesiz dedim MSI alayım dedim, şu hale bak.

Bu çok bariz belliymiş dostum. Bende bulunan ölü piksel gözükmeyecek kadar küçük. Şu an ofisteyim eve geçtiğimde dilerseniz fotoğraf paylaşabilirim ama fotoğrafta dahi gözükeceğini zannetmiyorum. Onun dışında bir problem yok 144 Hz alabiliyorum. Tek problemim kendime özgü bir renk yakalamak ve bir süre sonunda monitöre alışabilmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstteki sızma biraz can sıkıcı hocam. Yurt dışından iade urunlermi toplanıp getirilmiş bu kadar sorun çıkar mı monitörlerde?

Hocam yanlış anladınız sanırım ölü piksel testi değil bu. Beyaz olan mause imleci. Üstteki ışık sızması benim sorunum karanlık ortamda LED'lerden sızan ışıklar sorun.

Merhaba, bu görüntüyü hangi modda test ettiniz?
FPS, yarış, normal mod? Hareket sensörü(kaymalar) açıksa eğer kapatıp bir de öyle deneyebilir misiniz? Ya da hepsini denediniz aynı mı?

merhaba, bu görüntüyü hangi modda test ettiniz?
fps, yarış, normal mod? hareket sensörü(kaymalar) açıksa eğer kapatıp bir de öyle deneyebilir misiniz? ya da hepsini denediniz aynı mı?
Mod fark etmeksizin bu şekilde hocam. Ancak karanlık ortamda belli oluyor gece film izlerken vs. Resimde biraz fazla belirgin ancak bu kadar yok belirginlik.

Dosya Ekleri

• 833b1ee7c90590c5bb83ded2815cae41.jpg
    119,7 KB · Görüntüleme: 176

Hayır onu sizin için yazmamıştım dikkatli bakarsanız eğer, başka bir arkadaşa yazmıştım karışıklık olmasın
mod fark etmeksizin bu şekilde hocam ancak karanlık ortamda belli oluyor gece film izlerken vs resimde biraz fazla belirgin ancak bu kadar yok belirginlik

Şu an evde değilim o yüzden kontrol etme şansım yok. Ama sizin için akşam saat 7 gibi kontrol edip fotoğraf paylaşmış olurum.

Yanlışlık olmuş hocam kusura bakma acemilik işte akşam ss atarsanız çok memnun olurum kıyaslama açısından iyi olur ışık sızması testi diye aratırsanız bulursunuz aida extrem monitör kararlılık testi Siyah ekranda çıkıyor

Tabi akşam 7 gibi test edip görüntü paylaşacağım.

Aynı ölçeklerde bende de var bu denli ışık sızması.
Arkadaşlar monitör elime ulaştı. Ama ne yazık ki ışık sızması ve ölü piksel sorunları var bu yüzden Hepsi burada üzerinden değişim isteyeceğim. Daha önce Hepsi burada üzerinden satın aldığı monitörde ölü piksel gören ve ürünü değişim raporuyla değişen arkadaşlar varsa bu konudaki tecrübelerini lütfen bu konu altında bizlere aktarsınlar ? Hepsi burada üzerinden değişim için nasıl bir yol izlememiz gerekir üstadlar cevaplarını eksik etmesin.

Monitöre gelecek olursak;

Bir kaç arkadaşın da yaşadığı yakından bakınca piksel aralıklarını görme sorununu masaüstünde ben de hissettim ama oyunlarda inanılması güç bir şekilde bu monitör şahlanıyor. Yani çözünürlük oyunlarda sanki biraz daha yükseliyor hiçbir ayar yapmadan. DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yeniden temiz bir şekilde kurmama rağmen Display Port ile görüntü alamadım. (monitöre hem Display Port hem de HDMİ kablosunu bağlayıp monitör ayarlarında Display Port'u seçince ekran kararıyor ve 20 sn sonra HDMİ 1'e otomatik geçiş yapıyor tekrar) Işık sızması sorunu da yaşadım ama oyunlarda dediğim gibi monitör Arap atı gibi şahlanıyor.

Kutu ve Kutu içeriği ilk izlenim;

Kutunun üzerinde MSI güvenlik bandı vardı ve zorlanmamıştı. Kutuyu açtığımda köpüklerde veya kutu dışında herhangi bir çizik, kırık yoktu ve kablolar eksiksizdi. Köpüklerle Monitör fabrika'da korunmak için iki adet köpük vasıtasıyla korunmuş ve etrafına temiz bir güvenlik bandı çekilmişti bunda da sorun yok. Ama gerek HDMİ kablosu gerekse Display Port kablosu daha önce kullanılmış bariz bir şekilde üzerindeki slot çiziklerini hissedebiliyorsunuz her ne kadar poşetinde sıfır kendim açsam da kabloların hali bu şekildeydi. Gelelim Monitör'e, monitörün ekranında en ufak çizik veya el izi, leke vs. yoktu ama arka kasasında ufak bir çizik vardı zaten bunu görünce aklıma hemen bu ürünün bir kullanıcı tarafından iade ettiği düşüncesi geldi ama emin değilim.

Dosya Ekleri

• f7413213-5913-4624-a4a7-4d1d0faa04f9.jpg
    102,3 KB · Görüntüleme: 225
  • Ölü piksel.jpg
    343,6 KB · Görüntüleme: 163
  • Işık sızması.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 163
Ya beyler benim monitorde daha kargo verilmedi ellerinde kalmamıs. Hiç sorunsuz gelen yok mu? Bu monitoru alıp herkez bişi yazıyor daha napsak gelmeden iptal mı etsek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…