MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

8 Adet ürün sipariş verdim 4'ü elime geçti 4'ü daha kargoya bile verilmedi. Sorun yapmadan bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 Adet ürün sipariş verdim 4'ü elime geçti 4'ü daha kargoya bile verilmedi. Sorun yapmadan bekliyorum.

Merhaba,
elinize geçen 4 monitörde de yukarıda belirtmiş olduğunuz sorunlarla karşılaştınız mı?
Benim de vermiş olduğum sipariş bana ulaştı ve böyle bir ölü pikselle karşılaşmadım. Işık sızmasını test etmedim ama bu akşam onun da testini yapacağım.

merhaba,
elinize geçen 4 monitörde de yukarıda belirtmiş olduğunuz sorunlarla karşılaştınız mı?
benim de vermiş olduğum sipariş bana ulaştı ve böyle bir ölü pikselle karşılaşmadım. ışık sızmasını test etmedim ama bu akşam onun da testini yapacağım.

Hayır hepsi monitör değil. Sadece 1 adet monitör sipariş verdim onda da ölü piksel ve ışık sızması sorunu var.

Ben 7 gibi fotoğraf paylaşmış olacağım bakalım aynı problem bende de olacak mı. Bunlar dışında bir problemle karşılaştınız mı acaba? Diğer işlevlerinden memnun musunuz?

Sorunu olmayan arkadaşlar yazsın ki bizim gibi bekleyen arkadaşlar da rahatlasın biraz. Şuan acaba defolu ürünleri topladılar onları mı sattılar bize diye düşünmeye başladı cünkü cogu kişi.

Kutu açılımı yaparken sizi şaşırtan şeyler var mıydı dikkatinizi çeken herhangi bir şey? Daha onceden kullanıldıgına dair aklınızı kurcalayan?

Bendeki monitörde ölü piksel yok renkleri ıps panele yakın ancak renk ayarlama için bir zaman harcamak gerekiyor. Oyun performansı iyi resmini attığım ışık sızması dışında problemi yok monitörün gerçekte resimlediğimden az olduğu için kullanmayı düşünüyorum Bu modelin çoğundada bu düzeyde ışık sızması çıkması olası. Ölü piksel çıksa direk iade edecektim. Alan arkadaşlara tavsiyem kutu açılmadan montaja hatta ölü piksel testi yaptığınız zamana kadar olan kısmı videoya çekin hepsi burada bu monitörlerin iadesinde kullanılmış vs gibi sebeblerden sorun çıkarırsa elle tutulur birşey olsun elinizde.

Aynı ölçeklerde bende de var bu denli ışık sızması.
Arkadaşlar monitör elime ulaştı. Ama ne yazık ki ışık sızması ve ölü piksel sorunları var bu yüzden Hepsi burada üzerinden değişim isteyeceğim. Daha önce Hepsi burada üzerinden satın aldığı monitörde ölü piksel gören ve ürünü değişim raporuyla değişen arkadaşlar varsa bu konudaki tecrübelerini lütfen bu konu altında bizlere aktarsınlar ? Hepsi burada üzerinden değişim için nasıl bir yol izlememiz gerekir üstadlar cevaplarını eksik etmesin.

Monitöre gelecek olursak;

Bir kaç arkadaşın da yaşadığı yakından bakınca piksel aralıklarını görme sorununu masaüstünde ben de hissettim ama oyunlarda inanılması güç bir şekilde bu monitör şahlanıyor. Yani çözünürlük oyunlarda sanki biraz daha yükseliyor hiçbir ayar yapmadan. DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yeniden temiz bir şekilde kurmama rağmen Display Port ile görüntü alamadım. (monitöre hem Display Port hem de HDMİ kablosunu bağlayıp monitör ayarlarında Display Port'u seçince ekran kararıyor ve 20 sn sonra HDMİ 1'e otomatik geçiş yapıyor tekrar) Işık sızması sorunu da yaşadım ama oyunlarda dediğim gibi monitör Arap atı gibi şahlanıyor.

Kutu ve Kutu içeriği ilk izlenim;

Kutunun üzerinde MSI güvenlik bandı vardı ve zorlanmamıştı. Kutuyu açtığımda köpüklerde veya kutu dışında herhangi bir çizik, kırık yoktu ve kablolar eksiksizdi. Köpüklerle Monitör fabrika'da korunmak için iki adet köpük vasıtasıyla korunmuş ve etrafına temiz bir güvenlik bandı çekilmişti bunda da sorun yok. Ama gerek HDMİ kablosu gerekse Display Port kablosu daha önce kullanılmış bariz bir şekilde üzerindeki slot çiziklerini hissedebiliyorsunuz her ne kadar poşetinde sıfır kendim açsam da kabloların hali bu şekildeydi. Gelelim Monitör'e, monitörün ekranında en ufak çizik veya el izi, leke vs. yoktu ama arka kasasında ufak bir çizik vardı zaten bunu görünce aklıma hemen bu ürünün bir kullanıcı tarafından iade ettiği düşüncesi geldi ama emin değilim.

Şimdi üst kısımdaki siyah ekran geçişlerinde biraz belli oluyor diğer arkadaşlarda ss atsın duruma göre karar verecem artık.

Az önce iade işleminin gerçekleştiğine dair mesaj geldi. Böylece efsane cuma indirimini kaçırmış oldum. Ölü piksel çıkmasa genel olarak monitörü beğenmiştim. Bulutlanma sorunu falan yoktu. Bir arkadaşın dediği gibi oyunlarda gerçekten güzel görüntüsü vardı.
Masaüstü ilk ekranı açtığımda gerçekten berbat görünüyordu. DP kablosu ile bağlamıştım. İlk açtığımda 60 Hz idi. 144 hz yapıp bilgisayarı kapatıp açtığımda masaüstü görüntüsü otomatik olarak düzelmişti. Ekran kartı GTX 1050TI bu arada.
Artık yeni bir indirim kovalayacağım. Değişim istememe nedenim ise hem uğraşmak istememem hem de bir günlük test kullanımından sonra artık 144hz olmasa da olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar ben de ilk başta monitör de sorun var diye düşündüm. Pikselleşme vs. gibi. Ama ayarlarla gerçekten uğraşmak gerekiyor. Çok uğraştım gözüme güzel görünen ayarı yaptım. Oyun performansı çok iyi gerçekten. DP girişi ile 144 HZ alıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı