Benim fatura kesim 26 Kasim.
Arkadaslar fatura kesim tarihi 26 Kasim'dan once olanlar konu ile ilgili mail atsınlar firmaya. Bir cok mail geldi konu ile ilgili bana. Oyun icin 26 Kasim 31 Aralik yaziyor.
Monitörü kurcaladıkça soğuyorum ya. burada başka bir arkadaşa yapma demiştim ama eskiden yaşadığın kalitenin altına düşünce de insan tetikleniyor. O kadar lagom LCD testte falan bakmıştım fakat monitörde colorbanding de var. Şu videonun başındaki mavi duvarlı yerlere dikkat eder misiniz ? Dedim yaptığım renk ayarları ile mi bozdum ama resetledim yine aynı.
Klip +16. bilemiyorum buranın kurallarına aykırı mı ama bunda ve bir altındaki videoda yakaladım bandingi.
Klibin başındaki mavi duvarlara dikkat:
Bunda da 17.sn de gökyüzüne dikkat:
Bu da telefonla çektiğim foto:
Siz de test edip sonuçları bildirir misiniz ?
Bulanık yazıyı cleartype ile oynayarak biraz düzelttim ama tam düzelmedi. Bugün bir de yandaki vatana gidip diğer 144 Hz'leri inceledim yazılar bu monitör gibi değil çok daha net geldi gözüme. İyice iade yoluna doğru gidiyorum : /
Sağ alttan start basın, ve klavyenin aşağı ok tuşuyla 9. Adıma kadar gelin. Burada tek tek tüm renkleri açıp kontrol eder misiniz. Ben şimdi fotoları ekleyeceğim.
Bu testi monitörün fabrika ayarlarına yapmanız en doğrusu olacaktır.
En çok problemliler:
Cyan, yellow, green ve onlardan bir tık düşük magenta.
Fotolarda aslında hiç belli olmuyor ama mesela dikkat ederseniz, cyanda iki tane bölge var çubuklardan oluşan sola doğru aralarında düz boşluk var. O çubuklar işte en çok problemliler dediğim hepsinde var.